20. jul
KISATUNET: Slik ser utbyggeren for seg at Kisatunet på Nordkisa kan bebygges. Ill.: Boligpartner
 
Nei til småleiligheter
Politikerne vil ikke ha småleiligheter.

Publisert: 03.apr.2018 17:00
Oppdatert: 04.apr.2018 06:24

Boligpartner vil bygge 54 leiligheter over to etasjer i fire- og seksmannsboliger langs Kisavegen. Den 13,5 mål store eiendommen har betegnelsen B4 i kommunedelplanen og består av gnr. 104 bnr. 1 og 9 vis-à-vis Skrythagen.

BER OM GOD UTNYTTELSE

Kisatunet som prosjektet heter, ligger inne i boligprogrammet med 20 leiligheter, noe utbygger synes er altfor få.

– I tråd med nasjonale retningslinjer for boligbygging og vern av jordbruksareal, bør området utnyttes godt. 52–54 boenheter vil gi en fin balanse mellom boligmasse, felles utearealer med lekeplasser og sosiale soner, samt parkering, skriver Norconsult til kommunen når de ber om et oppstartsmøte for reguleringen på vegne av Boligpartner.

MIDTPUNKTET I BYGDA: Butikken betyr alt

– Bebyggelsen er tenkt å utfylle eksisterende boligmasse i nærområdet som i stor grad består av eneboliger og gårdsbruk. Slik kan de som ønsker en lettstelt leilighet fortsatt bo i et nærmiljø de trives i. Vi vet at mange ønsker en privat hageflekk og andre kun en balkong, heter det i søknaden.

Boligpartner vil bygge flest 3-roms leiligheter i toetasjes 4- og 6-mannsboliger, i tillegg til noen små toroms og noen større fireroms.

HELLER FAMILIER

I sin innstilling til formannskapet mener rådmannen at Kisatunet er feil sted for mange små boenheter.

– Rådmannen forstår og støtter argumentet med høy utnyttelse ved nedbygginga av dyrka mark, men er ikke enig i at det må være med mange mindre boenheter. Rådmannen mener at det her bør legges til rette for større boenheter for familier. Små boenheter er det regulert for sentrumsnært på Nordkisa, skriver han blant annet.

Kravet om 90 prosent bolig- og befolkningsvekst på Jessheim og Kløfta og 10 prosent i kommunen ellers, blir utfordret med for mange boenheter i Nordkisa.

NY BOK OM VIKTIG ARBEIDSPLASS: Fabrikkhistorie mellom to permer

Formannskapet fulgte enstemmig rådmannens innstilling. Arbeidet med reguleringsplan for B4 i Nordkisa kan dermed settes i gang, hvis det legges til rette for boligtyper med størrelse tilpasset barnefamilier.

– Kvote for 2016 på 20 boliger videreføres, men endelig antall avklares i planprosessen, heter det i vedtaket.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no