17. jul
DATAPARTY: Rundt 3000 hadde møtt opp, og enda skulle 2500 mennesker til rigge seg til med pc i Vikingskipet.
 
Nerdene vender tilbake til Vikingskipet
5500 mennesker ofrer hyttetur, påskemiddag og nattesøvn for å spille data, treffe folk og rope «Arne» med jevne mellomrom. Velkommen til The Gathering 2018.

Publisert: 29.mar.2018 19:25
Oppdatert: 29.mar.2018 19:32

Provisoriske hylleløsninger og stoler med hjul er lastet med alt datautstyr, brus og høyttaleranlegg de kan bære. De blir skjøvet bortover den humpete og glatte isen på vei inn i Vikingskipet, mens hjulene gir etter under dem.

The Gathering (TG) 2018 er i gang. 5500 deltakere kobler datamaskinene sine sammen til ett stort nettverk. Det nerdes på alle mulige måter.

Nerding framfor søvn

Det spilles. Det lages programmer, musikk og andre kreative innslag. Folk kler seg ut, går på kino, og spiller dundrende høy musikk. Samtidig.

Fra onsdag til søndag i påskeferien, prioriteres dataskjermer og generell nerding, framfor basisbehov som søvn og mat.

– Det kommer ikke til å bli mye søvn. Jeg hadde egentlig tenkt å sove i bilen, men nå er det jo veldig kaldt, sier Henriette Monsen fra Råholt.

Hun har tatt turen til Vikingskipet, i stedet for å reise på påskeferie til hytta. I det siste har hun jobbet mye. Hennes avbrekk er å sitte foran skjermen i fire dager og fem netter, sove lite og spise det hun kommer over.

– Det blir bare å kjøpe noe. Jeg tenker egentlig ikke så mye på det, men det blir bare drittmat. Når jeg kommer hjem blir det salat i en uke, ler Monsen.

«Arne»

Helt ut av det blå høres et rop. Noen skriker «Arne!». Noen sekunder senere kommer svaret: «Arne!». Dette gjentar seg med jevne mellomrom. Ingen vet med sikkerhet hvordan denne litt merkelige tradisjonen oppsto, men folk på TG har ropt «Arne» til hverandre hvert år siden 2001.

Alle blir godtatt

Ved siden av Henriette Monsen, sitter Even Hegelund fra Eidsvoll, med et enormt spetakkel av et hyllesystem over seg. Her er det en dataskjerm i første etasje, brus og mat i andre, og soveposer og andre eiendeler i tredje etasje.

Han sier han er her for å game og være med kamerater, og har en liten tanke om hva som gjør at TG er så spesielt.

– Alle er sosialt utfordrede nerder, og siden alle er det, så blir ingen sjenerte. Alle blir godtatt uansett, og det er veldig moro, forklarer Hegelund smørblid.

Lars Vidar Lien fra Minnesund studerer datateknologi, og sitter vanligvis foran skjermen hele dagen. Også han tar ferien på TG. Men for ham handler det mye om det sosiale.

– Det blir ikke bare spilling, for det kunne jeg gjort hjemme. Jeg er her for å treffe nye folk, sier Lien, mens han snekrer sammen hylleløsningen til seg og kompisene.

LES OGSÅ: Høyfjellsstemning på hjemmebane

FAKTA: The Gathering

The Gathering (ofte forkortet til TG) er et datatreff som finner sted hver påske i Vikingskipet i Hamar.

Det er Norges største og verdens nest største datatreff etter Dreamhack i Sverige.

Organisasjonen Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom (KANDU) er arrangør av TG. I tillegg er det omtrent 400 frivillige som jobber for å realisere TG hvert år.

The Gathering trekker over fem tusen deltakere hver påske, i hovedsak unge mennesker med interesse for data.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no