22. okt
KREATIVE: Emilie Jakobsen og Marcus Suarez Karlsen deltok i kreativ skriving i NM i engelsk.
 
Norsk mesterskap i engelsk
60 elever fra 29 videregående skoler i hele landet deltok i verdens første norgesmesterskap i engelsk, på Jessheim videregående skole.

Publisert: 19.feb.2018 12:00
Oppdatert: 27.feb.2018 08:52

Fra Longyearbyen i nord, til Kristiansand i sør, fra Bømlo i vest til Elverum i øst - 29 skoler kåret sin vinner i engelsk, som fikk delta i norgesmesterskapet på Jessheim videregående.

To tredjedeler av disse var fysisk på Jessheim, onsdag, mens resten deltok over internett.

Fremme skaperglede

Konkurransen skal i mindre grad bære preg av vanlig skolearbeid, og heller vektlegge kreativitet.

– Det skal fremme skaperglede, og det viser seg å være veldig populært, sier leder i English teachers Norway, Christian Andresen, som arrangerer konkurransen. Han er også studieinspektør på Jessheim videregående.

Det hele startet med at Andresen og andre så at det allerede var flere morsomme konkurranser for yrkesfag, men ingen for engelsk. Derfor arrangerte de i fjor et fylkesmesterskap. Der ble det fleipet om et norgesmesterskap i 2018, og nå er det altså en realitet.

– Det begynte med at vi inviterte osloskolene, og så hørte de om det i Elverum, og da begynte ballen å rulle, forklarer Andresen.

konkurrenter

Konkurransene i engelsk-norgesmesterskapet er innenfor kreativ skriving, formell skriving og kortfilm.

To skriveglade konkurrenter er Emilie Jakobsen fra Jessheim og Marcus Suarez Karlsen fra Kløfta.

De går i henholdsvis i første og andre klasse på sine respektive skoler, og konkurrerer i kreativ skriving. Der skulle de skrive en novelle. Temaet ble trukket rett før de skulle til pers, og det var forandring – eller change. Selv om temaet kom brått på, var Jakobsen fornøyd.

– Det er kjempegøy. Jeg liker at temaet er så åpent. Jeg hadde laget en mal med folk som skulle være med i historien og sånt, sier Jakobsen.

regnet ut vinnersjansen

Jakobsen skrev om en jente som mistet bestemoren sin, og forandret seg gjennom en tøff tid.

Suarez Karlsen skrev på sin side om en fiktiv landsby, hvor alle de voksne måtte ut i krigen. Noe som var en stor forandring for den fredelige landsbyen.

Han har i tillegg til skrivingen gjort litt enkel matematikk og funnet ut vinnermulighetene.

– Jeg telte hvor mange vi var i klasserommet, og det var 20 stykker med meg, så jeg anslår at jeg har cirka 5 prosent sjanse til å vinne, sier han med et lurt smil.

vinnerne

Førstepremien i hver disiplin, er en ukes opphold på EFs språkskole i Oxford, England. Dessverre gikk verken Jakobsen eller Suarez Karlsen av med seieren.

I den kreative delen vant Leon Njaaland fra Vang VGS i Oslo. Hanna Furuli fra Wang i Hamar stakk av med seieren i formell skriving, og i filmklassen vant Dina Fjellmyr fra Oslo katedralskole.

Fakta

  • Første norgesmesterskap av sitt slag.
  • Avholdt på Jessheim videregående skole.
  • 60 deltakere, fra 29 skoler i hele landet.
  • Tre disipliner: Formell og kreativ skriving, og kortfilm.
  • Arrangeres av foreningen English Teachers Norway i samarbeid med Akershus fylkeskommune.
  • Har som mål å stimulere til økt interesse for engelsk språk og kultur, og la elevene få utløp for sine kunnskaper og kreativitet engelskfaget.


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ARRANGØRER: Christian Andresen og Elaine Fleischer fra English Teachers Norway arrangerte verdens første norgesmesterskap i engelsk.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no