17. jul
FINALIST: Barbara Anna Zielonka fra Nannestad videregående kan bli verdens beste lærer. Foto: Varkey Foundation
 
Kan bli verdens beste lærer
Barbara Anna Zielonka ved Nannestad videregående er nominert til de 50 beste lærerne i verden for 2018.

Publisert: 15.jan.2018 19:00
Oppdatert: 15.jan.2018 09:58

Dette er første gangen norsk lærer er nominert, og Barbara Anna Zielonka setter stor pris på nominasjonen.

– Det føles fantastisk, og er veldig stort. Å bli sett og verdsatt betyr mye for meg, sier hun til Akershus fylkeskommunes nettside.

HEDRET FØR: Fikk Gullepleprisen

Global Teacher Prize ble grunnlagt i 2014 av Varkey Foundation. Målet med prisen er å understreke hvor viktig rolle lærere spiller i samfunn og anerkjenne de beste lærerne.

– Dette er Nobelprisen innen utdanning, påpeker Zielonka.

Dette året søkte 40.000 lærere om å bli nominert. Alle de 50 nominerte skal delta i Global Education and Skills Forum 2018 i Dubai, hvor vinneren kåres 18. mars. Vinneren får en million amerikanske dollar i premie.

– Jeg er kjempeglad for at jeg kommer til å bli bedre kjent med de 49 lærere fra hele verden, sier Zielonka.

ET NÅLØYE

Med rundt 40.000 søkere for å bli nominert, må man har utrettet noe spesielt for å bli plukket ut. Zielonka mener det kan være flere faktorer til at nettopp hun ble plukket ut, melder akershus.no. 

– Jeg tror at det er kombinasjon av ganske mange ulike læringsmetoder og faktorer. Variasjon, hardt arbeid og et stort engasjement er avgjørende. Det er nøkkelelementer i min jobb. I løpet av 10 år har jeg prøvd å endre og forbedre min undervisning hvert år. Utvikling av dynamisk tankesett, digital borger- og lederskap hos elever, prosjektbasert læring, Genius Hour, Passion Projects, teknologirik undervisning, tverrfaglighet, bruk av digitale læringsressurser. Ikke minst globale prosjekter der elevene får brukt muntlige ferdigheter og læring i autentiske situasjoner i klasserommet. Det er noen av tingene som er kjempeviktig for meg. Noe jeg virkelig brenner meg for, understreker Zielonka.

Barbara Anna Zielonka har tidligere vunnet priser som «The Great Global Challenge Grant» for prosjektet «The Universe is Made of Tiny Stories” som den eneste europeiske læreren, Gullepleprisen 2017 i Norge for sitt arbeid med IKT i skolen, samt flere europeiske eTwinnings kvalitetsmerker.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no