19. jul
 
Nordmenn tror ikke vi kan unngå ulykker og dødsfall i trafikken
TRAFIKKSIKKERHET. En undersøkelse gjort av InFact på vegne av dekkprodusenten Continental viser at få nordmenn tror det er realistisk å nå visjonen om null ulykker og null trafikkdrepte.

Publisert: 04.jun.2017 10:30
Oppdatert: 04.jun.2017 10:48

Mange bil- og teknologiprodusenter jobber med en nullvisjon, blant annet Continental.

– Moderne teknologi redder allerede liv på veiene over hele verden. Stabilitetskontroll alene har gjort at man nå unngår en rekke ulykkestyper som tidligere var vanlige. Antallet drepte og hardt skadde ved utforkjøringer har for eksempel blitt mer enn halvert siden 2000. Utviklingen på denne fronten går ekstremt fort nå, og vi er overbevist om at dette er en realistisk visjon, forteller marketingansvarlig for Continental i Norge, Hege Eike Lie.

24 prosent av mennene i undersøkelsen tror det vil være mulig, mot 13 prosent av kvinnene. Og det er de yngste som har mest tro på at teknologien vil hjelpe oss til å nulle ut trafikkulykker. Blant dem mellom 18 og 29 år har 30 prosent troen, mens bare 11 prosent av dem over 65 tror det samme.

Lie tror autonom kjøring og sammenkobling av veitrafikken er nøkkelen for å nå en slik nullvisjon. – Når bilene kan kommunisere med hverandre og ta hensyn til informasjon om forhold man ikke ser, vil risikoen reduseres betraktelig. (NTB)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no