21. apr
ELFLY: Dette er Norges første elfly. Foto: Avinor
 
Norges første elfly

Publisert: 18.jun.2018 13:00
Oppdatert: 18.jun.2018 12:29

Mandag 18. juni sørger Avinor for den første flygingene med elektrisk fly i Norge.

Da tar Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen, som i dette tilfellet også er pilot, med seg samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen som passasjer opp i et toseters Alpha Electro G2 som blir levert av en av Europas største flyfabrikker, Pipistrel i Slovenia.

– Avinor og partnere i luftfartsbransjen jobber for at Norge skal ta en ledende rolle i verden innen elfly. Målet er at Norge skal bli det første markedet der elektriske fly tar en betydelig markedsandel, og at den norske innenriksluftfarten skal være elektrifisert innen 2040. Prosjektet støttes av regjeringen og SAS, Widerøe, Norges Luftsportforbund og klimastiftelsen Zero er prosjektpartnere, heter det i en pressemelding.

FREMTIDEN

Rekkevidden på dette elflyet er rundt 13 mil og flyet kan være i luften rundt en time før det må lades, i førlge Avinor.

- Elektriske fly åpner helt nye muligheter i luftfarten, og flere internasjonale produsenter jobber med å utvikle slike. Det er grunn til å tro at de første kommersielle rutene med elfly etableres før 2030, og da helst med Norge som arena, skriver Avinor i pressemeldingen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no