17. jun
NY BUTIKK: - Når Skovly åpner i oktober, blir det butikker i plan 2 rett bak meg, inkludert Normal. Det er bare å gå over den nye brua fra Storsenteret, sier eiendomssjef Kristian Johansen i Skovly.
 
Normale varer til unormale priser
Det danske butikkonseptet Normal åpner butikk i Skovly Vest.

Publisert: 03.okt.2017 09:00
Oppdatert: 30.sep.2017 09:26

– Denne kjeden har 80 butikker i Danmark. De åpnet to i Kristiansand i sommer og en i Torggata i Oslo nylig. Jessheim blir det fjerde stedet som får dem, og de er på plass 31. oktober, sier eiendomssjef Kristian Johansen i Skovly.

STERK VEKST

Normal ble startet i 2013, og har vokst seg store svært raskt i Danmark.

– De selger vanlige merkevarer med fokus på hud, hår og vaskemidler, i tillegg til andre merker og varer. Kjennetegnet er at de selger dette til veldig lave priser, men de er ingen typisk dagligvarekjede siden de mangler matsegmentet, påpeker Johansen.

ELGIGANT FLYTTER INN: Power satser skikkelig på Jessheim i høst.

– Hvordan klarer de å senke prisene lavere enn de norske kjedene som allerede sier de er billigst?

– Det handler om volum. Normal kjøper inn store volumer direkte fra leverandør. På den måten unngår de fordyrende mellomledd. Vi vet at butikken deres i Sørlandssenteret i Kristiansand har hatt vanvittig med besøk allerede, og det var noe av grunnen til at vi tar dem inn i Jessheim Storsenter, sier Johansen.

NOE NYTT

Ikke bare er Normal et helt nytt butikknavn både i Norge og på Jessheim, men Johansen mener også at butikken kan tilføre Storsenteret noe nytt.

HUSKER DU DETTE: Jubler for mange hundre ølsorter

– Dette er et annet konsept enn noe av det vi har her fra før av. Vi gleder oss til å få dem på plass.

Hvor i senteret skal de etablere seg?

– Normal får 450 kvadratmeter i plan to i Skovly, rett inn fra den nye brua som binder det gamle og nye senteret sammen. Der skal de ligge side om side med power, XXL og G-Max. De har allerede ansatt butikksjef og det blir flere lokalt ansatte der etter hvert, påpeker han.

HELT NORMALT

– Alt vi selger er helt normale ting, som du bruker i din hverdag. Vi kjøper merkevarer der de er billigst så vi kan selge dem til faste lave pris samtidig med at vi også tjener litt, reklamerer Normal med selv.

De mener selv de er i stand til å konkurrere med markant lavere priser på merkevarer fordi de importerer varene fra distributører overalt i EU.

– Derfor kan du ofte spare 30–60 prosent sammenlignet med markedsprisen, hevder de.

-Kan deres inntog føre til at de andre kjedebutikkene på Jessheim setter ned prisene på tilsvarende varer, Normal innfører tydeligvis en priskrig?

– Ja, det skal du ikke se bort ifra, sier Johansen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no