23. jul
 
Ny badebrygge i Fløyta - badevær og sol hele helga
Sol fra skyfri himmel - og opptil 29 varmegrader lørdag og søndag!

Publisert: 07.jul.2018 08:00
Oppdatert: 07.jul.2018 09:13

Værvarselet viser helt opp til 29 varmegrader denne helga - med sol fra skyfri himmel, men den beste varmen kommer først litt utpå dagen.

Nordbytjernet og Hurdalsjøen

Værvarselet viser 28 grader lørdag og søndag ved Nordbytjernet og Hurdalsjøen. Nannestad har 25 og 29 grader de to dagene, det samme har Eidsvoll.

Det er meldt om 25 grader i badevannet enkelte steder. Jessheims unike temperaturmåler badenymfa.no viste 22 grader midt på dagen fredag.

Det betyr at det blir nok en fin sommerhelg på Øvre Romerike!

Ny flytebrygge

Ved badeplassen i Fløyta i Gullverket er det nylig satt ut en helt ny flytebrygge. Denne er forankret rett ut for det ytterste berget, er utstyrt med badestige og tauløkker rundt hele. Dette er et fint tillegg på en mye brukt lokal badeplass. 

Slik kommer du dit: Følg Riksveg 181 fra Sundet, Eidsvoll sentrum, mot Odal. Etter å ha passert bebyggelsen i Finnbråtalia og Brennlia, får du XL-bygg og allmenninga på høyre hånd før skiltet til Fløyta dukker opp omtrent samtidig med skiltet for Gullverket. Her er det en liten, men grei parkeringsplass som raskt blir fylt opp på fine sommerdager.

Kvaliteten på badevannet

Avdeling for Miljørettet helsevern - Øvre Romerike tar løpende badevannsprøver. Ved siste måling var resultatet betryggende for alle fleste badeplassene, det vl si at badevannskvaliteten er god.

Brannfare

Det er fortsatt meget stor brannfare på Øvre Romerike, og det er innført totalforbud mot bruk av ild i kommunene på Øvre Romerike. Det er Øvre Romerike brann og redning som vurderer denne faren. Det var nylig flere branner i Nittedal, hvor Øvre Romerike brann og redning bidro med både mannskaper og terrenggående brannbiler for å hjelpe til med slokkearbeidet.

Totalforbudet mot ild opprettholdes til nye beskjed gis.

Vil du heller bade inne: I kø for nyåpningen av Råholt bad - nå med klor i bassengene

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NY BRYGGE: Flytebrygga i Gullverket, med badestige, og tauløkker rundt hele.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no