17. jul
NYBYGG. Funkisboligene i Jessheim Hage er blant de mange byggeprosjektene som pågår på Romsaasjordet.
 
Ny bydel vokser fram: På Romsaasjordet bygges hundrevis av nye hjem
ULLENSAKER. Boligsalget blomstrer i Jessheim nye hage.

Publisert: 28.des.2016 15:54
Oppdatert: 27.jan.2017 14:50

Ved Romsaasjordet, et steinkast unna sentrumskjernen på Jessheim, pågår flere store byggeprosjekter.

- HAR VÆRT en STOR SUKSESS

Det siste i rekken er Quadraturen som hadde byggestart 15. desember. 108 av de totalt 116 leilighetene er solgt, hvilket er mer enn hva Eiendomsgruppen Oslo AS hadde forventet. Derfor har de allerede bestemt seg for å bygge flere tilsvarende leiligheter i samme område.

- Siden Quadraturen har vært en stor suksess, utvidet vi prosjektet med Quadraturen 2, som består av om lag 70 smart-leiligheter. Dette bygges på nabotomta i krysset Dølivegen/Gardermovegen og kommer for salg rundt påsketider, sier daglig leder Lorentz Kvalvik til EUB.

Smart-leilighetene inneholder løsninger som uttrekkbare møbler og flyttbare vegger for å utnytte plassen i boliger helt nede i 26,4 kvadratmeters størrelse. Kvalvik forteller at de typiske kjøperne er unge og i etableringsfasen.

- En del kjøpere er folk som arbeider i Jessheim-regionen og som ukependler fra sitt opprinnelige bosted. Noen leiligheter er solgt til investorer som vil legge disse ut i leiemarkedet, sier han.

Byggetiden er halvannet år.

TOWNHOUSENE TAR AV

Ved Romsaas Allé/Langbråten utvikler Solon Eiendom 77 moderne rekkehus. 66 av disse funkisboligene er allerede solgt.

- Salget gikk som forventet helt fram til vi fikk våre to visningsboliger klare på sensommeren. Da skjøt salget virkelig fart, så totalt sett er vi et stykke foran skjema og forventningene, sier eiendomsmegler Vegar Skredlund fra Privatmegleren.

Prosjektet bærer navnet Jessheim Hage og består av rekkehusleiligheter med såkalte townhouse-uttrykk, som går over flere etasjer og måler fra 115 til 161 kvadratmeter. Skredlund sier de har en fin blanding av kjøpere.

- Om jeg skal trekke ut to hovedgrupper vil det måtte bli voksne som kommer fra annen småhusbebyggelse og som vil ha noe litt mindre og lettstelt. Disse ser etter noe annerledes og flere gir uttrykk for å ha falt for det arkitektoniske aspektet ved Jessheim Hage. Den andre gruppen er barnefamilier eller yngre par som planlegger barn på kortere sikt, sier han.

Byggingen pågår for fullt. Garasjekjelleren under anlegget er langt på veg ferdig og de aller fleste bygningsvolumene i første salgstrinn er kommet opp.

- Ferdigstillelse blir fra og med sommeren 2017 til og med nyåret 2018, forteller Skredlund.

I RUTE

Jessheim Hageby III i Romsaas Allé, får om lag 220 leiligheter i tre blokker på fem og sju etasjer. 98 av dem selges i første salgstrinn, men allerede nå, ni måneder før innflytting, er 89 solgt. Prisene varierer fra 3,09 til 4,59 millioner kroner for mellom 54-76 kvadratmeter.

- Vi har solgt bra i hele år, og prosjektet ligger greit i rute. Blokkene skal stå ferdige i tredje kvartal 2017, omtrent samtidig, sier eiendomsmegler Torkild Vinje i Privatmegleren.

- Hvem har kjøpt?

- For det meste godt voksne mennesker, de aller fleste fra Ullensaker. Mange av dem kommer fra eneboliger og rekkehus, og for dem er det viktig med en stor terrasse. Det er også kjøpere fra Eidsvoll og Oslo nord. Men vi har også noen førstegangskjøpere på toromsleilighetene. Dermed blir det en fin miks av folk som flytter inn, påpeker han.

Også i sentrumskjernen pågår en rekke større byggeprosjekter som vil forvandle bybildet på Jessheim.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no