25. apr
NY: Yx-stasjonen i Eidsvoll er stengt. Ny leietaker reåpner seinere i høst, men pumpene vil være operative hele tida, dog kun for betaling med kort.
 
Nytt selskap skal overta YX-Eidsvoll
YX-stasjonen på Vilberg i Eidsvoll stengte uventet for ei drøy uke siden. Stasjonen skal nå pusses opp både utvendig og innvendig, og ny leietaker vil gjenåpne bensinstasjonen og butikken seinere i høst.

Publisert: 24.okt.2017 21:00
Oppdatert: 24.okt.2017 21:12

Det er Toril Solberg som har drevet bensinstasjonen med tilhørende gatekjøkken. Hun har nå bestemt seg for å finne annen jobb med mer normal arbeidstid.

– Jeg har jobbet så mye at jeg er blitt fornøyd, kommenterer hun.

Solberg har drevet stasjonen i ti år, og før hun overtok driften, hadde hun jobbet som ansatt ved stasjonen i 15 år.

SØKER NY JOBB

– 25 år er nok, og når du driver for deg sjøl, må du jobbe veldig mye. Det har vært moro, men nå synes jeg det er blitt nok. Jeg vil ha mer tid til barnebarna og mine nærmeste. Jeg vil finne meg en ny jobb med mer vanlig arbeidstid, sier Solberg.

NY LEIETAKER

Det er Eiendomsforvaltning Bjørn Arne Sandholt i Eidsvoll som eier stasjonen. Eieren har allerede ny leietaker på plass.

– Vi skal bygge om litt først. Den nye leiekontrakten starter 1. desember, forteller eierselskapets talsperson, Tor Arne Sandholt.

OMPROFILERING

Den nye leietakeren er Energi 1 AS, et lokalt selskap under stiftelse.

– Vi har inngått ny, langsiktig leieavtale med gårdeier og YX sentralt, forteller Anett Furuseth Kjær på Dal som blir daglig leder for bensinstasjonen.

– Stasjonen vil gjennom det nye driftselskapet drive tradisjonell stasjonsdrift med fokus på mat med en litt annen vri enn i dag, forteller hun.

ÅPNINGSDATO IKKE FASTSATT

– Vi og våre ansatte gleder oss stort til å vise fram dette, men eksakt dato for reåpning er ennå ikke fastsatt. Stasjonen skal gjennom en renovering både utvendig og innvending og omprofileres til dagens YX-profil før reåpningen, forteller Kjær.

Etter hva vi erfarer, er eier og leietaker enige om at stasjonen kan åpne igjen så snart de planlagte endringene er gjennomført, til tross for at leiekontrakten opererer med 1. desember.

drivstoffpumpene I DRIFT

Selv om butikken og gatekjøkkenet er stengt, vil det være mulig å fylle drivstoff.

– Alle pumpene vil være i drift selv om butikken er stengt, men kun for dem som betaler med kort, forteller Anett Furuseth Kjær.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no