17. sep
NY KOMMUNESJEF. Rune Hallingstad er navnet på den nye rådmannen i Ullensaker kommune. Konstituert rådmann Erlend Eggum trakk søknaden av private årsaker. På bildet sitter personalsjef Anne-Berit Steen Andersen, økonomisjef Pål Christian Jacobsen, kommunikasjonssjef Kjetil Bjørnsrud, kommunaldirektør Mette Gro Iversen, konstituert kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger, konstituert rådmann Erlend Eggum, ordfører Tom Staahle (Frp), formannskapssekretær Kurt O. Kristoffersen, Janka Holstad (Ap) og Eyvind J. Schumacher (Ap).
 
Ny rådmann klar – årslønn på 1,2 millioner kroner
JESSHEIM. Rune Hallingstad er navnet på den nye rådmannen i Ullensaker kommune.

Publisert: 28.mar.2017 17:53
Oppdatert: 28.mar.2017 18:01

Han kommer fra stillingen som rådmann i Sør-Odal kommune. Hallingstad er utdannet sykepleier, og jobbet tre år ved sykehuset i Førde. Han studerte administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen i fire år. I 2004 ble han cand.polit. I løpet av arbeidskarrieren har han blant annet vært rådgiver i organisasjonsutvikling ved Ahus i snaue tre år. Han har også vært seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet i ett år. Fra juni i 2015 har han vært rådmann i Sør-Odal kommune. Nå blir han rådmann i Ullensaker kommune og får en årslønn på 1,2 millioner kroner.

– Ullensaker har hatt en god prosess for å finne en rådmann som kan utvikle kommunen sammen med ansatte og politiske myndigheter. Vi mener vi har rekruttert en spennende rådmann i Rune Hallingstad. Han har gode resultater å vise til. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å utvikle organisasjonen og kommunen, sier ordfører Tom Staahle (Frp).

Forgjenger Tor Arne Gangsø fratrådte sin stilling 31. januar for å begynne i ny stilling som arbeidslivsdirektør i KS. Ved søknadsfristens utløp hadde det meldt seg 20 søkere. Sju søkere valgte å trekke sitt kandidatur etter krav om offentliggjøring. Erlend Eggum, som var midlertidig rådmann, Inger Hegna og to anonyme søkere valgte å trekke sine kandidaturer i løpet av prosessen. Sju av søkerne ble ansett ikke å ha relevant erfaringsbakgrunn til å kunne bekle stillingen. De ble derfor ikke invitert inn i prosessen.

Trakk seg fra prosessen

Ullensaker kommune ved Formannskapet gjennomgikk tilbudene og valgte rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval til å gjennomføre tilsettingsprosessen i samarbeid med ordfører og en politisk valgt gruppe. I tillegg til den politiske gruppen tiltrådte hovedtillitsvalgt Erik Hajum og personalsjef Anne-Berit Steen Andersen gruppen. Det er Mercuri Urval ved Ole Petter Bratteberg som har gjennomført prosessen i tett samarbeid med ordfører og varaordfører i tillegg til gruppen.

Aktuelle kandidater ble først invitert til samtale hos Mercuri Urval. Deretter ble de mest aktuelle invitert til en fordypet vurdering. Fem personer – Inger Hegna, Hans Petter Karlsen, Rune Hallingstad og to anonyme kandidater var inne til denne vurderingen.

Konstituert rådmann Erlend Eggum ble vurdert til å gå videre til fordypet vurdering uten innledende førstesamtale. Det opplyses i saksframlegget at han har trukket seg i etterkant av private årsaker. Fordypet personvurdering består i at kandidatene gjennomfører en nettbasert personprofilanalyse som består av 276 påstander som resulterer i 28 faktorer som indikerer kandidatens preferanse i forhold til arbeidsstil, lederstil, motivasjon, sosiale relasjoner, handlekraft og besluttsomhet. I tillegg gjennomfører kandidaten 3 kognitive tester under oppsyn og med tidsbegrensning. Disse kartlegger språkforståelse, numerisk resonnering og strategisk tilnærming.

Ekstern konsulentbistand

Med basis i ovenfor beskrevne tester som hypotesegrunnlag ble det gjennomført et fordypet intervju på cirka to timer. Mot slutten av intervjuet ble kandidatens profil oppsummert i en tilbakemelding til kandidaten. Innholdet i denne oppsummeringen og tilbakemeldingen dannet så grunnlag for referanseintervjuer med referanser som dekker over-, under- og sideordnede. I denne prosessen er det i tillegg innhentet referanser hos tillitsvalgte som har arbeidet tett på den innstilte kandidaten. Ansettelsessaken på ny rådmann skal endelig vedtas av kommunestyret på møtet neste uke, men alt tyder på at dette blir Rune Hallingstad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no