26. mar
SIGNALBYGG. Den nye kirken skal bli en berikelse for bymiljøet, i følge arkitekt Tore Wiig. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter
 
Nye Jessheim kirke skal ruve i landskapet
JESSHEIM. En ny kirke med 400 sitteplasser skal bli et signalbygg i sentrum.

Publisert: 26.mar.2014 08:37
Oppdatert: 27.jan.2017 12:09

Planene for ny kirke på Jessheim ble i går presentert for politikerne i plan og samferdselskomiteen. Ullensaker kirkelige fellesråd har søkt kommunen om totalt drøyt 28,5 millioner kroner til rehabilitering og utbygging av Jessheim kirke.

river og bygger nytt

Selve kirkebygget skal rives og bygges opp igjen for å romme 400 sitteplasser over vel 350 kvadratmeter, og med et atskillig høyere tårn enn dagens klokketårn. Av dagens to kontorfløyer skal den nærmest rådhuset bli stående slik den er. Den andre fløyen skal bygges ut til to etasjer med grunnflate på 160 kvadratmeter, der førsteetasje skal romme Sjuer'n - dagsenter for rusbrukere. I tillegg skal loftsetasjen innredes.

- Dette blir et bygg med spenstig utforming som passer veldig bra inn i Jessheim, og som skal bli en berikelse for bymiljøet. Når man først skal ha en kirke i sentrum må den markere seg som det og ikke forveksles med et kontorbygg, sier arkitekt Tore Wiig fra Hille Melby Arkitekter, som presenterte planene i gårsdagens møte.

- Hvor høyt skal kirken rage til himmels?

- Antall meter vil jeg ikke si noe om siden høyden ikke er endelig bestemt, men det blir atskillig høyere enn dagens kirke, sier Wiig.

Kirken er planlagt med samme hvitpussede murfasade som dagens bygg.

bobler i magen

Fungerende kirkeverge Dene Støe ser fram til utbyggingen.

- Det bobler litt i magen ved tanken på alt vi kan få til her. Det vil gi oss enda flere muligheter til forskjellige aktiviteter, som er viktig når vi har en slik sentral beliggenhet. Vi ønsker blant annet å etablere to rom for band­øvinger, som både menigheten og kommunen kan ha nytte av. Vi trenger også flere kontorer og aktivitetsrom, sier Støe. Dagens åttekantede kirke skal rives og en ny og større kirke med 400 sitteplasser skal reise seg.

- Vi erfarer at dagens kirkerom ofte blir for lite, og vi må ha plass til å ta imot befolkningsveksten. Vi får et bygg som blir mer et signalbygg der kirken er synlig i sentrum, og som ikke vil forsvinne blant de planlagte omkringliggende byggene. Slik som det er i dag vil kirka nærmest bli liggende som en liten misjonsstasjon, sier Støe.

håper på snarlig byggestart

Politikerne har foreløpig ikke bevilget midler til byggeprosjektet, men kirkevergen håper på snarlig byggestart.

- I forhold til behovene vi har håper vi på byggestart så fort som mulig, i løpet av 2014 eller neste år. Det mest akutte behovet som vi merker daglig er presset på kontorlokaler og hvis vi ikke klarer å få dette på plass ganske raskt må vi leie brakker å sette opp utenfor som en midlertidig løsning. Det er ikke tilfredsstillende for noen over tid, og jeg vet ikke om kommunen vil være bekjent av at kirka må drive i brakker, sier Støe, og legger til:

- Vi håper politikerne ser betydningen av dette prosjektet, og at alt kan gjøres i ett byggetrinn.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no