15. jun
FLOTT: Ingrid Ødegaard (midten) er fast bruker av Kløfta bibliotek. Hun synes det er blitt flott i det «nye» biblioteket. Her sammen med avdelingsleder Janne Smedheim (t.v.) og Eli Kristin Salicath Wilhelmsen, biblioteksjef i Ullensaker kommune.
 
Nytt kapittel for biblioteket
Biblioteket på Kløfta er gjenåpnet etter omfattende fornying.

Publisert: 04.jan.2018 21:00
Oppdatert: 03.jan.2018 14:26

– Alt er nytt, bortsett fra bøkene, sier Janne Smedheim, leder for Kløfta bibliotek.

Hun var én av dem som tok imot gjestene, deriblant Ingrid Ødegaard, på nyåpningen onsdag.

– Det ble virkelig fint her. Jeg er en ivrig leser og bruker av biblioteket. For lokalsamfunnet er det viktig med et bibliotek. Jeg flyttet fra Oslo til Kløfta for seks år siden. Jeg leser veldig mye, og liker best krim, men leser gjerne også både biografier og romaner. Favorittforfatterne mine er nok Unni Lindell og Jan Guillou. Historie er også interessant, sier Ødegaard.

STENGT SIDEN NOVEMBER

Ullensaker bibliotek Kløfta har vært stengt siden 29. november. Biblioteket er avdeling til Ullensaker bibliotek, som er hovedbiblioteket i kommunen.

– Det er blitt veldig fint her, veldig lyst og trivelig. Det er veldig hyggelig med noe nytt. Vi er veldig godt fornøyde. Det var en stor jobb. Vi måtte tømme lokalene helt, og alle bøkene, om lag 30.000, måtte pakkes i esker og kjøres ned i kjelleren mens arbeidet med å male og montere ny innredning pågikk. Så måtte bøkene kjøres opp igjen og settes i hyllene. Også gulvet er bonet opp, så det ser også ut som det er nytt, sier Smedheim.

I BANKGÅRDEN

– Kløfta bibliotek har vært i Bankgården siden midten av 1980-årene. Før dette var biblioteket i det som nå er Kløfta ungdomshus. Hvor lenge vet jeg ikke, men inventaret har flyttet med biblioteket i sine flytteprosesser, så det var altså gammelt. Behovet for nytt inventar har meldt seg utover i 2000-tallet, og biblioteket fikk investeringsmidler i 2017 til full oppgradering, sier Eli Kristin Salicath Wilhelmsen, biblioteksjef i Ullensaker kommune.

Blant mye annet er alle medie-hyller byttet ut, arealløsningen er endret og nye leseplasser og ny barneavdeling er etablert.

– Debatt- og foredragsarenaen er også blitt forbedret, og det er også en ny ungdomsavdeling, flere sittegrupper og en oppgradering av elektroniske tilbud, sier Salicath Wilhelmsen.

Hun opplyser at Ullensaker kommune bevilget 1,5 millioner kroner i investeringsmidler til oppussing av biblioteket på Kløfta i fjor.

– Det er veldig flott at bibliotekene blir prioritert, sier biblioteksjefen.

MERÅPENTLØSNING KOMMER

Salicath Wilhelmsen opplyser at biblioteket foreløpig ikke har meråpentløsning på plass.

– Men det vil komme etter hvert. Vi tar sikte på å åpne dette tilbudet samtidig på Jessheim og Kløfta, sier hun.

På åpningsdagen i går var det kø av trofaste bibliotekbrukere utenfor døra, og alle gjestene fikk servert bløtkake og kaffe for å feire den store dagen.

LES OGSÅ: Boka om verdensberømt flukt blir endelig film

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ÅPNET: Endelig kunne Lise-Carine Holm fjerne blendingene på vinduene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no