20. jan
VIL HA: Politikerne i Eidsvoll vil at barn mellom 0 og 5 år fortsatt skal kunne gå til Råholt helsestasjon for kontroller.
 
Nytt nei fra politikerne
Politikerne i Eidsvoll sier for andre gang nei til å flytte helsestasjonen for de minste barna fra Råholt til Sundet.

Publisert: 24.aug.2017 09:00
Oppdatert: 23.aug.2017 13:38

Etter at EUB i fjor omtalte at administrasjonen i helse og omsorg var kommet langt i flytteprosessen fra Råholt til Sundet uten at politikerne var informert, ble flyttingen stoppet. Nå er saken igjen kommet på politikernes bord – som for andre gang setter ned foten.

ØNSKE FRA RÅDMANNEN

Tirsdag kveld var saken til behandling i hovedutvalg for helse og omsorg. Rådmannens innstilte på at helsestasjonstjenesten for barn fra 0 til fem år samlokaliseres i Sundet fra nyttår og at skolehelsetjenesten samles på Råholt. Han grunnga dette blant annet med at det er for få ansatte i tjenesten til å gi et fullgodt tilbud begge steder, at det vil bli større fagmiljø for de ansatte, noe som gir mindre sårbarhet ved sykdom og ferier og at tilbudet totalt sett vil bli bedre for brukerne og de ansatte.

Rådmannen viser også til at Sundet har tilstrekkelig arealer med sine ti kontorer, mens Råholt har seks kontorer og vil dermed ikke ha plass til en utvidet helsestasjon.

60 prosent av barna i målgruppen sokner til Råholt, men det ser ikke rådmannen på som et problem. Han anmerker at det er gode kommunikasjonsmuligheter ned til Sundet.

FIKK NEI IGJEN

Men politikerne har ikke endret mening siden i vår. De sier igjen nei til flytting. 11 av 12 politikere vil beholde helsestasjonen for de minste både på Råholt og i Sundet og samle skolehelsetjenestens kontorer på ett sted.

Ett av rådmannens argumenter for å flytte tjenesten, var den lave bemanningen på helsestasjonen. Dette har Gunn-Elin Blakkisrud og Unni Kristine Rognlien fra Sp grepet fatt i. De ser at Eidsvoll har om lag halvparten av normen i forhold til landsgjennomsnittet på helsestasjonen for de minste barna og bemerker at hovedutvalget ser behov for å øke normen på dette området. Dette var et synspunkt som alle politikerne sluttet seg til.

Siste ord i saken har kommunestyret. Der skal den behandles tidlig i høst.

LES OGSÅ: Stanset nedleggelsen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no