21. nov
NEDGANG: - Det går mest hvitvin nå om sommeren, sier Kristine Berg ved Vinonopolet i Sundet. Ifølge salgstallene fra Vinmonopolet for første halvår i 2018 har de en nedgang i salget på hele 37 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.?Foto: Glen Widing
 
Nytt pol på Råholt ga salgskollaps i Sundet
Hos Vinmonopolet i Eidsvoll har salget gått ned med 37 prosent. – Årsaken er enkelt og greit at det kom pol på Råholt, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet.

Publisert: 24.jul.2018 20:30
Oppdatert: 24.jul.2018 15:38

16. november i fjor var det snorklipp, bløtkake og langer køer i kjelleren på Amfi Eidsvoll på Råholt. Etter underskriftskamapnjer og flere år med venting åpnet Vinmonopolet utsalg på Råholt.

For polet i Eidsvoll sentrum har det fått konsekvenser. Ifølge salgstallene fra Vinmonopolet for første halvår i 2018 har de en nedgang på hele 37 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Dette er ikke overraskende og noe vi har vært åpne om og diskutert med komunen på forhånd, sier kommunikasjonssjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

Ingen fare for nedleggelse

Til tross for nedgang i salget i Eidsvoll er ikke nedleggelse noe Vinmonopolet vurderer.

– Folk kan ta det helt med ro. Vi har ennå tilgode å legge ned noen av våre utsalg. Eidsvoll sentrum er uansett et sted hvor vi ser det vil bli stor vekst og utvikling fremover, og derfor et sted vi skal fortsette å være, sier Nordahl.


LES OGSÅ:
Eidsvoll sentrum ligger i Sundet - Råholt får det største Vinmonopolet

Råholt har i sitt første halvår allerede gått forbi utsalget i Eidsvoll i antall solgte liter. Mens de i Eidsvoll solgte 59.220 liter første halvår, solgte Råholt 93.891 liter.

– Vi vet at handelsmønsteret endrer seg og forflyttes med nyetableringer, men konsumet øker ikke av den grunn. Samtidig bidrar det til mindre handelslekkasje til for eksempel grensehandel og taxfree, sier Nordahl.

Nedgang

Jessheim er det polet i vårt distrikt med størst omsetning. Der klirret 165.118 liter i kundenes bæreposer ut døra første halvår. Likevel var dette en nedgang på 7,5 prosent sammenlignet med 2017.

De er ikke alene om å oppleve nedgang i salget første halvår sammenlignet med samme periode i 2017. Både Kløfta (-3,2%), Nannestad (-6,1%) og Eidsvoll (-36,6%) opplevde det samme.

– Vi har flere nyåpninger på Romerike, deriblant på Skedsmokorset. Derfor har nok kunder som tidligere måtte til Jessheim sverget til det nye polet i Skedsmo. Totalt gikk omsetningen på Romerike opp med 8,3 prosent første halvår sammenlignet med fjoråret. Det er langt over landsgjennomsnittet, sier Nordahl.

Siden Råholt ble åpnet i november, har ikke de 2017-tall for perioden.

Været påvirker salget

Først kom en kald, lang og snørik vinter. Det sendte rødvinssalget til himmels. Deretter kom sola, sommeren og rekordhete.

– Da løper folk til polet og hamstrer lyse og lette produkter som rosé, hvitvin og mousserende, sier Nordahl.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no