20. aug
Utfordrende: Det er vanskelige kjøreforhold på Øvre Romerike onsdag.
 
Obs-varsel: Snart kan det bli speilblanke veier
Snø vil snart gå over til regn. Det kan gi svært utfordrende kjøreforhold på Øvre Romerike.

Publisert: 22.nov.2017 11:00
Oppdatert: 22.nov.2017 11:11

– Det vil fortsette å snø mer eller mindre hele dagen. Så vil temperaturene stige noe, og det blir sludd på kvelden. Så blir det til regn sent i kveld, og det vil fortsette utover hele natten og morgendagen, sier Terje Alsvik Walløe i Meteorologisk institutt.

Det er da fare for at det blir svært glatt på veiene onsdag kveld. Torsdag skal det bli over fem plussgrader og vind, og med regn oppå snø kan det brygge opp til slapseføre. Det er meldt mildvær på dagen fredag, men utover kvelden skal det krype under null igjen, og der vil det holde seg gjennom helgen.

Flere folk på jobb

Vegtrafikksentralen sier at det har vært varslet om tett snø og vind, men at det etter forholdene har gått relativt greit. Det har vært noe rusk i maskineriet, noen enkelthendelser, men ingen trafikale utfordringer.

– Vi oppfordrer folk til å kjøre forsiktig etter forholdene, og holde god avstand til bilen foran, sier Hilde Bjørnstad, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen.

Hun legger til at nødvendige tiltak som måking, salting og strøing er iverksatt.

Dal Auto melder heller ikke om store utfordringer i dag, men sier at de har litt flere folk på jobb for å takle eventuelle utfordringer.

– Det er litt som skjer, men det er ikke kaos. Vi har hatt et par utforkjøringer, men ikke det store. Jeg tror folk er godt advart og kjører pent, forteller Petter Kristoffersen hos Dal Auto.

Han påpeker at det kan bli verre når det begynner å regne, men at de skal greie å håndtere det meste.

Sjekk været på eub.no

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no