21. jul
 
Ofrer sjøutsikten i Hurdal for kortere vei til verden
RÅHOLT/HURDAL. 31 leiligheter i Råholtåsen ble revet vekk. Finn Svenkerud (74) var heldig og trakk seg selv til drømmeboligen. – Nå blir det lettere å komme seg til Gardermoen og Oslo, sier han.

Publisert: 30.mai.2017 17:00
Oppdatert: 30.mai.2017 12:46

Det er åtte dager siden han og et 50-talls andre møtte opp på salgsstarten til leilighetene i regi av Nordbohus Romerike i Råholtåsen. Responsen var formidabel fra første sekund. Allerede i god tid før startskuddet gikk 09.00 på morgenen hadde trykket på selgerne vært enormt. Etter bare to timer var 31 av 57 leiligheter i byggetrinn 1 solgt.

– Nå blir det lettere å komme seg til forskjellige steder. Leilighetene ligger ikke langt fra kjøpesenteret, Rema 1000 og togstasjonen. Det vil også være enklere å komme seg til Gardermoen og Oslo enn for eksempel på Jessheim eller i Hurdal. Jeg er også veldig glad i å reise, så nærheten til Gardermoen er et stort pluss. Det er kort vei til verden, smiler Finn Svenkerud til EUB.

Han bor i en enebolig i Elgfaret 28 i Hurdal i dag. Nå blir det leilighet 25 kilometer unna – i Nedre Grindaveg på Råholt.

LES OGSÅ: - De som tror de har sett stor vekst på Øvre Romerike, aner ikke hva de har i vente

Trakk favorittleiligheten

Til salgsmøtet hadde han blinket ut selveierleilighet 201 med ett soverom og terrasse – til 2,2 millioner kroner – i bygg D. Den var det flere som ønsket, men Svenkerud var heldig og trakk ut seg selv.

– Det var flaks. Jeg så på flere leiligheter. Av hensyn til flystøy ønsket jeg ikke å være helt på toppen. Leiligheten er sørvendt og ligger i 2. etasje. Det er helt perfekt, sier 74-åringen.

– Hva tenker du om den store utviklingen på Øvre Romerike?

– Det skjer fryktelig mye, og det er bra med utvikling. Jeg hørte at hver ekstra million med flypassasjerer på Oslo Lufthavn gir 600 nye arbeidsplasser hvert år. Det sier mye om hva slags tid vi er inne i og hvor vi bor, sier Finn Svenkerud.

Attraktivt for utbyggere

Det er ingen tvil om at området rundt Eidsvoll Verk stasjon er svært attraktivt for utbyggere. De siste årene er prosjekter som Grindatunet og Råholthøyden utviklet, og nå ligger også Stasjonsløkka (se egen sak) og nevnte Råholtåsen ute for salg. I tillegg er en rekke andre prosjekter på trappene. Lundsjordet (blant annet med kommunen som tomteeier), Lidl-tomta og Lensmannstunet er områder det kan komme nybygg innen relativt kort tid. – Råholt er et «hot» bosted på Øvre Romerike. Området har fått en betydelig attraktivitetsøkning de siste årene. Jernbanetilbudet er optimalt med kort reisetid til Gardermoen og Oslo. Lokale tilbud som skoler, kjøpesenter, butikker, svømmeanlegg og friluftsliv i umiddelbar nærhet er også med å telle positivt for boligkjøperne, sier salgssjef Odd Arild Dahlum i Nordbohus Romerike.

– I tillegg tenker folk annerledes i forhold til leiligheter nå enn tidligere. Dette gjelder også førstegangskjøperne. Da jeg kjøpte min første bolig i 1986 var det uaktuelt å tenke på noe annet enn enebolig. Nå starter mange med leilighet, legger han til.

Østlandets største byggeprosjekt: Lundsjordet blir Eidsvolls stasjonsby

Fakta om Råholtåsen

Leilighetsprosjekt i regi av Nordbohus Romerike i Nedre Grindaveg på Råholt.

Første byggetrinn består av 57 leiligheter fordelt på to bygg.

Totalt er leilighetsprosjektet på 89 leiligheter fordelt på fire bygg.

Forventet ferdigstillelse på byggetrinn 1 er første kvartal i 2019.

Forventet ferdigstillelse på salgstrinn 2 er i løpet av 2019.

3 av 57 leiligheter ble solgt i løpet av to timer under salgsstarten i forrige uke. Nå er det solgt ytterligere én til.

Rammesøknad for prosjektet er innsendt Eidsvoll kommune og behandles i løpet av 2 kvartal 2017.

Utbygger for prosjektet er Øvre Romerike Boligutvikling AS.

Prisene ligger fra 2.460.000 til 4.100.000 kroner.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
31 av 57 solgt. Over 50 prosent av leilighetene i første salgstrinn i Råholtåsen ble revet vekk.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no