20. aug
KIRKEKONSERT: For 14. gang tar William Kristoffersen (t.v.) med seg Tore Halvorsen og resten av Ole Ivars til kirkekonsert i Råholt kirke. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Ole Ivars i Williams «egen» kirke
Frontfigur i Ole Ivars, William Kristoffersen, har en egen forkjærlighet for Råholt kirke. Derfor holder bandet nå julekonsert der for 14. gang.

Publisert: 30.nov.2017 06:00
Oppdatert: 30.nov.2017 09:42

16. desember er det duket for to konserter i kirken.

– Det er første gang vi prøver oss på en lørdag, og det kan jo være spennende. Billettsalget så langt viser at lørdag er en god dag, sier Kristoffersen selv.

ALLE LIVSRITER

William betrakter Råholt kirke som sin egen.

– Det er «kjerka» mi, og den betyr mye for meg. De aller fleste av livets riter har skjedd i Råholt kirke. Den første kirkekonserten Ole Ivars hadde der, var i 2004, forteller musikeren.

Når William spiller i Råholt kikre, kjenner han de aller fleste som sitter i kirkebenken.

– Jeg er på fornavn med halve kirken, og i pausen slår vi av mange hyggelige førjulsprater, sier han.

Men siden dette er den er den eneste kirkekonserten Ole Ivars har før jul, kommer det også folk utenbygds fra.

– Folk kommer fra store deler av landet, og da også med fly. Jeg må jo legge til at dette er de som er spesielle fan av oss. Publikum kommer også fra store deler av Østlandet – Enebakk, Drammen og Oslo. Det har vært svært få ledige plasser i kirkebenken når vi inviterer til julekonsert, forteller William.

BLANDET, TRADISJONELL MENY

Den musikalske menyen er både blandet og tradisjonell.

– Det er ikke noen vits i å endre det som er vellykket. Det blir noen gamle julesanger som vi har spilt inn, men også flere av våre egne greier. For 34 år siden skrev jeg en sang til min sønn Kim – «Siste søndag i advent». Den liker folk veldig godt, og den står på spillelista. Det samme gjør vår «En får værra som en er da’n itte vart som en sku». Vi gir en gospelvri slik at folk kan være med og klappe og skape liv. Litt livat skal det være, mener Kristoffersen.

Han gleder seg til konserten 16. desember.

– Det er deilig for oss at det er litt ro i rekkene og at folk lytter til hva vi synger og spiller. Når vi spiller på dansegallaer og ellers til fest, er det mye støy, innrømmer musikeren fra Råholt.

LES OGSÅ: Dansefest med Ole Ivars ble en suksess

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no