21. jul
UTBYGGERNE. Disse vil bygge ut Wergelandskvartalet. F.v: Eivind Olsrud, Magne Finsbråten, Erik Finsbråten, Jan-Arne Finsbråten og Ole Martin Almeli.
 
Vil tillate riving av Femellgården og gullsmedbutikken
EIDSVOLL. Flertallet av næringspolitikerne i Eidsvoll vil tillate riving av Femellgården og gullsmedbutikken for å gi plass til den planlagte utbyggingen av Wergelandskvartalet.

Publisert: 01.nov.2017 21:00
Oppdatert: 01.nov.2017 21:21

Hovedutvalget for næring, plan og miljø anbefalte i sitt møte denne uka bevaring av en rekke bygninger i Sundet, men vil tillate riving av hele Wergelandskvartalet.

Rivingsvedtaket ble vedtatt med 11 mot 2 stemmer.

Miljøpartiet De Grønne og SV stemte imot. De ønsker å bevare Femell-gården og gullsmedbutikken. Venstre, som tidligere har argumentert for bevaring, har ingen representant i dette hovedutvalget.

STORE BYGGEPLANER

Politikerflertallet fulgte ønsket fra planleggerne for utbygging av Wergelandskvartalet, Eivind Olsrud, Ole Martin Almeli og de tre brødrene Jan-Arne, Erik og Magne Finsbråten gjennom sine eiendomsselskaper.

– Vi er veldig godt fornøyd, kommenterer styrelederen i Wergelandskvartalet AS, Ole Martin Almeli.

– Politikerne viste handlekraft. De tar tak for at det skal skje utvikling i Sundet, og de fortjener ros, sier han.

SKYTER FART

– Vedtaket setter fart i det videre planarbeidet, medgir Almeli.

– Det blir sikkert utfordringer framover, men dette var veldig bra. Vi skal ha styremøte temmelig fort, og neste uke skal vi ha oppstartsmøte med kommunen, opplyser han.

FORRETNINGER OG LEILIGHETER

Wergelandskvartalet planlegges utbygd med 5.000 kvadratmeter næringslokaler og 244 leiligheter fra og med Eidsvold Blad-gården til og med Femellgården. Planen forutsetter riving alle nåværende bygninger.

BEVARING

For å synliggjøre dagens situasjon gikk flertallet inn for å lage et galleri for historisk dokumentasjon, forteller hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap).

– Vi ønsker dessuten å bevare bebyggelsen nord for Sundgata og mot Sundtoppen og videre nedover langs Vormavegen slik at «bybildet» ut mot elva blir som det er nå, forteller han.

PRINSIPPER

Det hovedutvalget behandlet, var bare en prinsippavklaring for å gi føringer for det pågående planarbeidet. Saken vil med andre ord komme opp igjen på et seinere tidspunkt.

MAKS ÅTTE ETASJER

Prinsippavklaringen gjaldt også byggehøyder og parkeringsplasser.

– Vi går for fem-seks etasjer på Rubis, mens tårnet til Dæhlie vil kreve en spesiell vurdering, kommenterer Resaland.

– For resten av Sundet setter vi grense ved maks åtte etasjer.

PARKERINGSHUS

Parkeringssituasjonen er et usikkerhetsmoment når store arealer skal bygges ut.

– Vi må sørge for nok parkeringsplasser for næringslivet, og vil har parkering under alle nybygg, forteller Resaland.

– Vi ber også om å få utarbeidet en parkeringsnorm, og vi vil ha utredet parkeringshus. Kommuneadministrasjonen antyder 100 plasser i parkeringshus. Vi går for 500, forteller han.

Resaland antyder at normen kan bli én parkeringsplass per boenhet, med mulighet til å leie fast plass i framtidig parkeringshus.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no