26. mar
KLAR TALE: Sigrid Johansen Herseth, leder for elevrådet ved Nannestad ungdomsskole, ber om at elevene skal ha tilgang til helsesøster hver dag.
 
Ønsker flere dager med helsesøster på ungdomsskolen
NANNESTAD: Sigrid Johansen Herseth, elevrådsleder ved Nannestad ungdomsskole ber om at det er en helsesøster til stede på skolen fem dager i uka.

Publisert: 08.nov.2017 21:00
Oppdatert: 08.nov.2017 22:19

Dette tok hun opp i spørrehalvtimen før kommunestyremøtet.

– Vi har fått en fin skole men vi mangler noe som for enkelte er helt avgjørende for å få et godt liv. På Nannestad ungdomsskole er det 546 elever, med forskjellige behov, ulik bagasje og ulke utfordringer. Det er ungdommer blant disse som sliter, og som trenger mer voksenkontakt, sier elevrådslederen.

Hun pekte derfor på at det ved skolen er for lite med kun én helsesøster i 80 prosents stilling.

– Dette betyr at 546 elever i beste fall har en helsesøster å gå til bare tre dager i uka. Vi trenger en helsesøster hver dag. Hvis jeg har et akutt behov for hjelp holder det ikke om jeg får time om tre uker, sier Johansen Herseth.

– FRAMTIDA ER JO OSS

Hun oppfordret politikerne til å tenke på framtida.

– Framtida er jo oss. Det er en kjent sak at flere og flere ungdommer sliter psykisk, og hva skjer om disse ungdommene ikke har en voksen å få råd og veiledning av psykiske problemer kan få fatale konsekvenser. Vi kjenner også til frafallet i videregående skoler. Så hvorfor ikke høre på oss som vet akkurat hvor skoen trykker. Vi trenger en helsesøster hver dag. En helsesøster er så mye mer enn en som setter sprøyter. Elevene ved Nannestad ungdomsskole forventer at dere politikere tar oss på alvor, sier Johansen Herseth.

Så spurte hun ordføreren om ungdomsskolen kan få helsesøster hver dag.

MANGLER 1,2 -1,5 ÅRSVERK

– Helsedirektoratet anbefaler at det viktigste hovedgrepet for å styrke skolehelsetjenesten er å tydeliggjøre kravet til innhold i tjenesten. Men så heter det også at hvis dette ikke holder, så må man se på en normering av personell- og ressursinnsatsen. Situasjonen i Nannestad er, enkelt sagt, at vi nok ligger for lavt på personellinnsats. Vi klarer ikke å følge opp, og det har vi fått et bevis på i dag. Det er for lite med helsesøster tre dager i uka. Det sier elevene, og vi tror på dere, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

Han peker på at Nannestad mangler mellom 1,2 og 1,5 årsverk for å ligge på medianen.

– Dette har jeg tatt opp med kommuneoverlegen, og han er enig i at vi må jobbe for å nå den målsettingen. Ja, vi er enige med elevrådslederen. Ungdomsskolen må ha tilgang til helsesøster hver dag. Vi skal nå se på fordelingen av de ressursene vi har, og så må vi komme tilbake med ytterligere ressurstilgang i forbindelse med budsjettet som vi skal behandle i desember, sier Thue.

LES OGSÅ: «Ny» skole: – Det var jo på tide med en forbedring

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STØTTET: Iselin Olafsen tok opp samme sak som Sigrid Johansen Herseth, og pekte spesielt på behovet for psykisk helsesøster.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no