25. jun
UTÅLMODIG: Bjørn Dæhlie har kjøpt store deler av Rubisområdet i Eidsvoll, revet Solli pensjonat (i bakgrunnen) og venter utålmodig på å komme i gang med utbyggingen som totalt skal omfatte 300 leiligheter. Arkivfoto: Bjørn Inge Rødfoss
 
Ønsker fortgang for Rubis-utbyggingen
Områdeplanen for Eidsvoll sentrum er forsinket, og Bjørn Dæhlie venter utålmodig på klarsignal for utbyggingen på Rubis.

Publisert: 20.des.2017 17:00
Oppdatert: 20.des.2017 09:41

– En potensiell kjøper av toppleilighet på Rubis har trukket seg fordi han og familien ikke kunne vente lenger på en avklaring, opplyser Dæhlie i en e-postkorrespondanse med Eidsvoll kommune for et par uker siden.

– FRUSTRERENDE

– En slik enkeltkunde er ikke avgjørende for prosjektet, men det er frustrerende for meg som har brukt 40 millioner kroner på tomtekjøp og regulering.

– Ett år ekstra er noen kroner i renter og frustrasjon, skriver han.

– Jeg hadde håpet å komme i gang med salg av neste byggetrinn i vinter, men dette er nå ikke mulig, skriver Dæhlie.

I SEPTEMBER

Opplegget var opprinnelig å ha områdeplanen klar til offentlig ettersyn før jul i år. Nå snakkes det om april.

– Vi planlegger sluttbehandling av områdeplanen i september 2018, men framdriften er avhengig av hvilke innspill som kommer i forbindelse med offentlig ettersyn, opplyser virksomhetsleder Tonje Bekkadal Eik i korrespondansen med Dæhlie.

JOBBE PARALLELT

Dæhlie kan jobbe videre med sine planer og han blir ikke så mye forsinket, mener hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap).

– Det er ingen store kontroverser med gammel bebyggelse på Rubis. Derfor han det kjøres parallelle løp der Dæhlie utarbeider detaljplanen for sitt område samtidig med at kommunen jobber med sentrumsplanen, forklarer ordfører John-Erik Vika (Sp).

Det er nå planlagt et møte mellom kommunen og Bjørn Dæhlie 11. januar neste år der framdriften skal drøftes.

300 LEILIGHETER

Bjørn Dæhlie eier omtrent 23 dekar på Rubis og planlegger å bygge 300 leiligheter, fordelt på fem boligblokker med fra fire til seks etasjer, og med et planlagt tårn på 14 etasjer.

Forventet byggestart er nå årsskiftet 2018-2019, og det antas å gå 10–15 år før hele området er utbygd.

70 INTERESSENTER

Bjørn Dæhlie opplyser i korrespondansen med kommunen at eiendomsmekleren DnB har 70 interessenter på lista for første byggetrinn ved Solli pensjonat etter presentasjonen på boligmessa i Sundet i sommer.

– Vi har vært i kontakt med Bjørn Dæhlie som sier at han ikke har noen kommentarer ut over det som er framkommer i epost-korrespondansen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no