16. jul
Superinteresse. Både utbyggere og andre viste interesse for denne boligen i Kjerkevegen 14 på Råholt. Til slutt ble den solgt for 2,4 millioner kroner. Prisantydningen var på 1.150.000.
 
Oppussingsobjekt fra 1896 gikk 1,25 millioner kroner over takst
RÅHOLT. Nesten hundre møtte på visning.

Publisert: 28.okt.2015 20:56
Oppdatert: 27.jan.2017 13:34

Nær hundre personer møtte på visning og sju budgivere kjempet om boligen fra 1896 på Råholt. Til slutt ble den solgt til over det dobbelte av prisantydningen.

- Et sted mellom 50 og 100 mennesker var på visningen, og vi hadde 50 på lista over interessenter. Sju budgivere var med, og det gikk ganske fort oppover. Det første budet vi fikk inn var 100.000 kroner over takst. Deretter kom det bud på 1,5 millioner, og så gikk det bare oppover derfra. Salgssummen endte på 2,4 millioner kroner, sier advokat Anette Holt Tønsberg i advokatfirmaet Røseid & co. AS, som sto for salget.

LES OGSÅ: Kløfta-leilighet gikk over takst

Eneboligen i Kjerkevegen 14, kun et lite steinkast fra Råholt kirke, er opplyst å være bygd i 1896. Bruttoarealet er på 95 kvadratmeter og av salgsprospektet framgår det helt tydelig at huset har behov for renovering:

«Boligen holder eldre, enkel standard hvor innredning og tekniske installasjoner er i til dels dårlig forfatning. Boligen trenger generelt omfattende renovering både utvendig og innvendig», står det i prospektet.

Stor tomt sentralt

Det var neppe derfor boligen gikk såpass mye over prisantydning.

- Dette er en stor og fin eiendom i et pressområde, og det var flere utbyggere som viste interesse for eiendommen. Dette viser at Råholt er et område med stort potensial. Det er spennende at dette området er så attraktivt, sier Holt Tønsberg.

Tomta er opplyst å være på cirka 1,259.5 mål. Flere utbyggere har nok sett potensialet for å kunne bygge flere boliger på eiendommen.

- Det var budgivere fra øst i Oslo, Skedsmo, Lørenskog, Ullensaker og Eidsvoll. Så det er tydelig flere som ser hitover, sier Holt Tønsberg.

LES OGSÅ: To småbruk solgt

Taksten var lav

Samtidig sier hun at de med fasiten i hånd ser at boligen, som var del av et dødsbo, med fordel kunne vært lagt ut med en høyere prisantydning.

- Det er ikke riktig at man skal bomme så fælt, men det er sånn som skjer. Vi satte absolutt ingen lokkepris, men forholdt oss til boligsalgsrapporten og taksten. Prisantydningen var i tråd med taksten. Samtidig var nok dette et objekt som var vanskelig å prissette. Huset i seg selv har ingen stor verdi. Dermed var det hva folk var villige til å gi for tomta som avgjorde. Det har vi virkelig fått testet nå, smiler Holt Tønsberg.

Overfor EUB ønsker hun ikke å avsløre identiteten på kjøperen. Advokaten vet heller ikke hvilke planer vedkommende eventuelt har for eiendommen. I prospektet framkommer det at avdødes bror har forkjøpsrett på eiendommen. Dette innebærer at han har én uke på å avgjøre om han ønsker å tre inn i det aksepterte budet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no