18. jul
POPULÆRT TELT. Det grønne teltet på Miljøstasjonen Dal Skog i Mogreina har lenge vært populært blant de besøkende. Nå gjør ØRAS enkelte endringer. Det blir fortsatt mulig å levere ting og tang, men en ny bruktbutikk vil snart selge gjenbruksvarer og det som leveres inn. Trym Denvik og Kjersti Nagel gleder seg.
 
ØRAS åpner ny gjenbruksbutikk: Gir bort hele overskuddet
MOGREINA. Du vil fortsatt kunne levere ting og tang du ikke vil ha lenger i teltet på Miljøstasjonen Dal Skog. Nå starter de ny bruktbutikk - med Kjersti Nagel som butikksjef.

Publisert: 03.feb.2017 12:16
Oppdatert: 01.mar.2017 11:07

Nå kan du være med og bestemme navnet på den nye gjenbruksbutikken.

- Det blir en navnekonkurranse, slik de gjorde det i Nes. Der åpnet bruktbutikken «BrukaNes» i fjor. Det er blitt en stor suksess, og navnet var det en kunde som foreslo. Nå kan alle få komme med gode navneforslag på vår bruktbutikk. Det er bare å sende de inn, sier Kjersti Nagel.

Det grønne teltet ved innkjøringen på ØRAS har lenge vært godt besøkt av kundene. Nå skal dette området gjennom en ansiktsløftning - en nødvendig forvandling skal vi tro daglig leder Trym Denvik.

- Teltet har vært populært for noen, og litt mindre populært blant andre. Den måten å drive gjenbruk på er gått litt ut på dato. Samtidig er vi pålagt å vite hvor mye som går til gjenbruk. Det greier vi ikke å fange opp slik teltet har fungert. Derfor er det mer riktig å lage en ordentlig gjenbruksbutikk. Det har vært svært vellykket hos naboen vår i Nes. Nå håper vi å følge etter, sier Denvik.

LES OGSÅ: Sliter med skittent plastavfall: Skyll gjerne plasten

Rift om gjenstander

Han presiserer at teltet fortsatt skal bli stående, og det vil være anledning til å levere fra seg ting og tang.

- Men det blir ikke anledning til å gå å forsyne seg der lenger, poengterer Denvik.

Årsaken er enkel. Periodevis, særlig i sommerhalvåret, har flere besøkt teltet en rekke ganger daglig og sjekket om det er noe de kan hente ut derfra.

- Flere har hengt rundt der. Vi trenger ikke uønsket trafikk der i det hele tatt. Det har vært flere episoder der flere personer har kastet seg over gjenstander nesten før folk har fått satt det fra seg. Det er forståelig at enkelte har opplevd dette som ubehagelig. Vi har også sett eksempler på at folk som ønsker de samme tingene har begynt å kjøpslå og gi bud til hverandre. Én ettermiddag da jeg kom inn der satt tre damer i en sofa. De drakk kaffe, spiste kaker, skravlet og ventet på at det skulle komme inn noen gjenstander de kunne ta med seg, humrer Denvik.

Gir bort overskuddet

Dermed kom ideen om å starte en helt ny bruktbutikk. Denne vil ligge på baksiden av teltet, og nå jobbes det med å lage en ny rundkjøring og parkeringsplass like etter porten. Dermed kan de som ønsker å gå i bruktbutikken parkere der. Kjersti Nagel, som har lang gründer- og butikkerfaring, blir butikksjef. Hun ble plukket ut blant nær 100 søkere.

- Kjersti har bakgrunnen og erfaringen fra denne biten. Også er hun en hyggelig dame, sier Denvik. Butikken er planlagt åpnet i løpet av våren, kanskje allerede i april.

- Hele overskuddet i butikken vil ØRAS gi bort til veldedighet, smiler Kjersti Nagel.

Hva skal butikken hete?

ØRAS vil gjerne få inn navneforslag fra lokalbefolkningen på hva den nye bruktbutikken de starter i løpet av våren skal hete.

Send inn ditt forslag til kommunikasjonsrådgiver Kirsten Lundem på e-post: kirsten@oeras.no

LES OGSÅ: Ikke Oslo-tilstander for Eidsvoll-søpla

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no