20. apr
KRITIKK: Både ordfører John-Erik vika (sittende) og rådmann Knut Haugestad kom med kraftig kritikk etter at Eidsvoll Ullensaker Blad fikk tak i taushetsbelagte opplysninger.
 
Ordfører og rådmann med lekkasjekritikk
Både ordfører John-Erik Vika (Sp) og rådmann Knut Haugestad viste til taushetsplikten etter at Eidsvoll Ullensaker Blad fikk opplysninger i en politisk sak som ble behandlet i lukket møte.

Publisert: 01.sep.2017 14:00
Oppdatert: 01.sep.2017 14:08

I sommer behandlet formannskapet i Eidsvoll som hastesak et tilbud om salg av kommunens del av Lundsjordet på Eidsvoll Verk.

Saken ble drøftet i lukket møte, og verken tilbyder eller tilbudspris var på forhånd kjent for offentligheten.

AVSLØRTE TILBYDER OG PRIS

Eidsvoll Ullensaker Blad klarte likevel i etterkant av møtet å finne ut hvem som ville kjøpe og hva som var tilbudsprisen, og offentliggjorde disse opplysningene.

Kommunen mener noen må ha lekket opplysningene til avisen, og dette ble kraftig kritisert av både ordfører John-Erik Vika og rådmann Knut Haugestad under tirsdagens formannskapsmøte, det første etter sommerferien.

Men ingen av dem nevnte navn under kritikken.

– SKUFFET

– Jeg blir skuffet når jeg i pressen kan lese referater fra et lukket møte, sa Vika.

– Det er ikke opp til medlemmene i formannskapet sjøl å ta avgjørelser i slike saker. Jeg ber om at vi respekterer lovlig fattede vedtak, og at det er ordføreren som fører ordet i saker som er lukket, sa Vika.

KAN FÅ FØLGER

Rådmann Knut Haugestad fulgte opp:

– Det er et stort ansvar som tilligger den enkelte. I ytterste konsekvens kan man i teorien bli fratatt retten til å være folkevalgt, påpekte han.

– Det kan bare skje i spesielt alvorlige tilfeller. Men det kan bli snakk om erstatningsansvar dersom man refererer fra et lukket møte, påpekte rådmannen og delte ut utskrift fra en sak på internett om taushetsplikt for folkevalgte.

Ingen representer kommenterte kritikken som kom fra både den politisk og den administrative ledelsen.

LEDER: Salgsprosessen må være åpen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no