18. aug
ENIGE. De var én gang i samme parti. Nå er Petter Stensby (Alternativ Ullensakerliste) og ordfører Tom Staahle (Frp) skjønt enige om at et nytt samlingssted i Nordkisa må på plass.
 
Ordføreren går for nytt samlingssted i Nordkisa
NORDKISA. Folket i Nordkisa savner et eget sted. Nå lover ordfører Tom Staahle (Frp) å gjøre alt han kan for å gi dem et nytt samlingssted.

Publisert: 14.des.2016 13:34
Oppdatert: 27.jan.2017 14:49

Det snakkes om gatekjøkken, quizlokale og pub. Et samlingssted for liten og stor. Tidligere hadde Nordkisa-folket dette, men dette ble det slutt på da den nye Kiwi-butikken så dagens lys.

Petter Stensby i Alternativ Ullensakerliste og selv bosatt i Nordkisa, har jobbet for å få på plass et nytt sted lenge. Nå har han stilt ordfører Tom Staahle (Frp) spørsmål om prosessen framover og mulighetene for å få et nytt midtpunkt i den trivelige grenda.

- Det viktige er hva befolkningen i Nordkisa ønsker, og den unisone tilbakemeldingen er at de ønsker et nytt samlingssted. Dette er noe jeg vil støtte, og det er naturlig at det ligger i dette området, sier Staahle og peker mot det gule barnehagebygget og den ærverdige Hvitskolen.

Området legges ut for salg

På Facebook er det ingen tvil om hva lokalbefolkningen ønsker. I en undersøkelse nylig med spørsmålet «Ønsker du at vi jobber for å få til et samlingssted og/eller spisested i gamle barnehagen i Nordkisa?», svarte 407 av 408 «ja». Bakgrunnen for at akkurat tomteområdet med Hvitskolen og barnehagen er aktuelt er at dette området skal utvikles. Planområdet er på cirka 36 mål, og ligger altså sentralt langs Storvegen, som er hovedtransportåren gjennom Nordkisa.

Hittil er det lagt opp til at alle bygningene på området - med unntak av Hvitskolen - skal rives. En grovregulering er i gang, og området, som eies av kommunen, vil bli lagt ut for salg.

- Slik vi ser det vil det være hensiktsmessig å lage et nytt samlingssted i barnehagebygget. Det er mest intakt av byggene her, og vil i så måte være mest kostnadsbesparende, sier Stensby.

- Jeg har forståelse for at det er ulike syn på Hvitskolen og framtida for det bygget. Jeg er enig med Petter i at det er en god idé med samlingssted i barnehagebygget. Det ligger også litt i enden av tomta med et parkområde på baksiden. Dermed kan det også være muligheter for uteservering, sier Staahle.

Rask avklaring

Han lover å sette saken på kartet, og har allerede tatt opp saken med administrasjonen.

- Hvor raskt kan befolkningen få et nytt samlingslokale her?

- Så raskt som mulig. Det er viktig å legge opp til en best mulig utnyttelse av tomteområdet. Samtidig må vi bevare det genuint fine med Nordkisa. I alle kommune- og strategiplaner har vi sagt noe om viktigheten av å opprettholde grendene vi har. Det gjelder også her, og det vil vi jobbe for. I løpet av første kvartal i 2017 må vi ha fått denne saken gjennom det politiske apparatet, sier Staahle. Han legger til det også vil være naturlig å lytte til ønsker fra en eventuell tomtekjøper, men at et nytt samlingssted vil måtte komme på plass.

LES OGSÅ: Noen vil ha pub og gatekjøkken. Andre stemmer for et kulturelt samlingssted

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no