15. nov
LÆRERE: Nannestad bygdeliste vil vite hvordan lærersituasjonen i Nannestad er etter innføring av ny lærernorm.
 
Ordføreren må svare på spørsmål om lærersituasjonen
Skolen er godt i gang, og Nannestad bygdeliste ønsker å vite hvordan skolene i Nannestad ligger an i forhold til ny lærernorm.

Publisert: 05.sep.2018 13:00
Oppdatert: 04.sep.2018 10:22

Stortinget har bestemt at det fra høsten 2018 innføres en ny lærernorm for lærertetthet for barne- og ungdomsskolene i alle kommuner.

Normen styrer hvor høy lærertettheten skal være på hovedtrinnene, men organiseringen av selve undervisningen er opp til skolen.

På 1.- 4. trinn kan det være flere enn 16 elever i timene noen ganger, og færre elever andre ganger.

I en interpellasjon på kommunestyret 18. september vil en representant fra Nannestad bygdeliste spørre ordfører Hans Thue om hva som var lærertettheten for gruppestørrelse 2 ved årets skolestart på skolene i Nannestad kommune. Fra skolestart i august 2018 skal gruppestørrelse 2 være 16 elever på 1.–4. trinn og 21 på 5.–7. trinn og 8.–10. trinn. Gruppestørrelse 2 er en indikator som viser antall elever per lærer i ordinær undervisning, hvor ressurser til spesialundervisning og undervisning i særskilt norsk ikke regnes med.

Thue må også gi svar på hvor stor andel ufaglærte lærere er det på skolene i Nannestad, og hva som gjøres for å rekruttere nok utdannende lærere i Nannestad skolene. Nannestad bygdeliste mener at det er viktig å følge opp lærernormen med å kun ansatte faglærte lærere.

LES OGSÅ: – Må ha 15 lærere til

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no