24. jul
 
Øvre Romerike med flest sykemeldte
Det legemeldte sykefraværet i Akershus i 4. kvartal 2017 var 5,3 prosent, som siste kvartal året før.

Publisert: 21.mar.2018 17:00
Oppdatert: 21.mar.2018 10:00

En gledelig utvikling er at Akershus har den største reduksjonen av varighet av sykefraværstilfellene, melder Nav i en pressemelding.

– Det er stor variasjon mellom fylkene i lengden på sykefraværene. I Akershus varer de i gjennomsnitt 33,9 dager, kun Oslo har kortere med 29 dager. I tillegg har varigheten gått mest ned i Akershus med 10 prosent. Det tilsvarer en gjennomsnittlig nedgang på 4,7 dager i hvert tilfelle, sier fylkesdirektør Inger Anne Speilberg

Hun er fornøyd med at varigheten er redusert med nesten en uke siden samme tid året før.

Høyest sykefravær har helse- og sosialtjenester med 8 prosent. Fraværet i den næringen har økt siden samme tid i fjor, men den største økningen er i elektrisitet-, vann og renovasjon med 10,9 prosent.

Muskel- og skjelettlidelser og sykdommer i luftveiene, herunder influensa, sto for størsteparten av fraværet, med 50 prosent av alt legemeldt sykefravær. Bruken av graderte sykmeldinger ligger på samme nivå som året før, med 21,8 prosent. Mye av dette fraværet er knyttet til svangerskapsplager. Fraværet for kvinner ligger på 6,9 prosent, en liten økning siden samme tid i fjor. Høyest fravær har aldersgruppen 30–39 år, med et gjennomsnittlig på 7,8 prosent. Dette skyldes sannsynligvis at det er da flest kvinner får barn. Menns sykefravær er 3,9 prosent, med høyest fravær i gruppen 60–64 år. Sykefraværet hos unge menn i aldersgruppen 16–19 år har gått ned med 13, 6 prosent. Det laveste fraværet har Asker og Bærum, med 4,4 og 4,2 prosent. Det høyeste fraværet har kommunene på Øvre Romerike.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no