25. mai
 
Påsken er tid for å kose seg
PÅSKE. Påske, ferie og vårfornemmelse. Da er det tid til å kose seg litt.

Publisert: 12.apr.2017 10:00
Oppdatert: 12.apr.2017 23:49

Påsken er den tiden av året vi spiser mest egg. Hos oss er speilegg, eggerøre og kokt egg en selvfølge igjennom hele året, og da må jeg finne på litt ekstra sånn når det faktisk er litt tid til å samle familien.

En enkel eggerull tar veldig kort tid, og er overraskende godt til å egentlig bare inneholde tre ingredienser; egg, skinke og salat. I denne eggerullen kan du ha i det pålegget du liker best, eller du har i kjøleskapet. Skiver av påskeskinke, roastbiff eller ost. Valget er ditt.

DESSERTVALGET

Når det gjelder valg er dessertvalget hos oss ganske klart. For de to yngste (om vi ikke regner med katten) skal det være sjokolade. Og en skikkelig hjemmelaget sjokolademousse er aldri feil. Og hva er en påske uten påskegodt? Nå er butikkene fulle av gotteri av alle slag, men den beste er hjemmelaget.

Kanskje du skal på påskebesøk, og da er det alltid hyggelig å ta med noe hjemmelaget.

God smakfull påske!

Eggerull med skinke

1 rull

Du trenger:

  • 3 egg
  • 2 ss vann
  • ¼ ts salt
  • 1 ss smør
  • 1 håndfull ferdigvasket salat
  • 3 skiver røkt skinke

Slik gjør du

1. Visp sammen egg, vann og salt.

2. Varm en stor stekepanne til høy varme, ha i smør og hell over eggeblandingen når smøret slutter å frese. La den stå til den stivner. La den stivne som en flat pannekake. Skru varmen ned litt, hvis det blir for varmt.

3. Trekk stekepannen av platen og legg eggepannekaken over på en fjøl eller en tallerken. Fyll med salat og skinke. Rull sammen til en rull. Del den i to eller flere biter.

Skjokolademousse med appelsin

Til 4 store eller 6 mindre porsjoner

Du trenger:

  • 200 gram mørk kokesjokolade
  • 4 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • ½ appelsin (Om dere ikke er så glad i appelsinsmaken kan denne moussen lages uten)

Slik gjør du:

1. Hakk sjokoladen. Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Pass på at du ikke får vann eller vanndamp i sjokoladen.

2. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du rører inn eggeplommene.

3. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.

4. Vask appelsinen, og riv appelsinskallet fint. Tilsett appelsinskallet i sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. Fordel moussen i porsjonsglass og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering. Pynt gjerne med litt ekstra sjokolade.

Skjokoladetrøfler

Du trenger: 

  • 2½ dl kremfløte300 gram mørk sjokolade
  • ½ appelsin

Til å rulle i:

  • 1 dl bakekakao el. frysetørket pasjonsfrukt

Slik gjør du:

1. Hakk sjokoladen i små biter. Kok opp fløte.

2. Ta av kjelen av varmen og ha sjokoladen i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet.

3. Vask appelsinen godt, og riv skallet fint. Pass på at du ikke får med det hvite på skallet – det er litt bittert. Rør inn revet skall i sjokolademassen.

4. Hell røren i en liten bolle, dekk til og sett det kaldt i minst fire timer eller natten over.

5. Lag kuler med «kulejern» eller to skjeer som er skylt i varmt vann.

TIPS: Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

6. Rull trøflene i kakaopulver eller i knust frysetørket pasjonsfrukt og oppbevar kjølig.

De holder seg i ca to uker.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no