18. jul
HJEMTUREN: Siste natt overnattet de like ved Råsjøen. Dorthe Enebakk (t.v.), Madeleine Martinsen, Emil Bergum, Tor Markus Haug, Aleksandra Fraczyk, Magnus Tomtsveen, Josefine Simensen, Christoffer Wærhaug, Nikoline Vestlund, Kim Vestlund og Stian Berntsen, før siste etappe mot Sjonken startet.
 
På påsketur med overnatting i gapahuker
Speidere fra Nannestad 1 Speidergruppe startet påsken med overnatting ute. I to netter sov de i gapahuker i Romeriksåsen.

Publisert: 27.mar.2018 11:30
Oppdatert: 26.mar.2018 12:37

Ni speidere, fra 12 år og oppover, og to ledere startet turen ved Bruvoll på Lunner i Oppland fredag.

Derfra gikk turen til Snellingen hvor det var første camp for helgen.

GAPAHUKER

– I lett snøvær gikk vi 4,5 kilometer før vi lagde leir. Vi skulle ligge ute hele helgen og hadde bare med oss presenninger som vi lagde gapahuker av. Første camp ble lagd etter at det var blitt mørkt, forteller speiderleder Stian Berntsen.

Lørdagens rute gikk fra Snellingen til Råsjøen.

– Midtvegs ble det en god rast hvor lunsjen ble inntatt. Da vi kom til Råsjøen fant vi en ny leirplass. Totalt ble det gått om lag 10 kilometer. Lørdag var det litt enklere å bygge gapahuker og bålplass da alt dette ble bygd i dagslys. Med 1,5 meter snø er det ikke bare å lage bålplass. Vi gravde ned til bakken, så lagde vi en halvsirkel med krakker i snøen i to etasjer slik at vi kunne sitte rundt bålet om kvelden, forteller Berntsen.

STRÅLENDE SOL

Speiderne besøkte også jaktslottet til familien Fearnley, slik at de kunne få et bilde av hvordan storhetstiden på Råsjøen har vært.

– Søndag sto vi opp til strålende sol, hvor det ble en sjarmøretappe på de siste sju kilometerne fra Råsjøen til Sjonken. Alle kom vel fram til bestemmelsespunktet, slitne, men fornøyde etter egen innsats. Alt av eget utstyr og mat ble fraktet i egne sekker. Fellesutstyret hadde vi i pulk, sier Berntsen.

MESTRINGSFØLELSE

På slike turer handler det om å bruke de tingene de lærer på speidermøter, pakking av utstyr, bruk av kokeutstyr, påkledning, samarbeid.

– Ved å få bruke dette i praksis, stoler man mer og mer på egne ferdigheter som igjen skaper mestringsfølelse for dem som deltar. Dette var en meget vellykket tur som gikk etter planen, så denne trengtes ikke vurderes underveis. De er vel ikke alle ungdommer som får oppleve naturen fra denne måten, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Etablerer ungdomsråd

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KOSTE SEG: Fra v: Madeleine Martinsen, Dorthe Enebakk, Magnus Tomtsveen, Aleksandra Fraczyk, Christoffer Wærhaug og Nikoline Vestlund koste seg ved bålet. Foto: Privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no