25. apr
VAKTER: Ullensaker kommune engasjerer nå parkeringsvakter for å få bukt med parkeringskaoset i veien ned til Nordbytjernet.
 
Parkeringsvaktene kommer til tjernet
Ullensaker kommune engasjerer parkeringsvakter på Nordbytjernet.

Publisert: 01.jun.2018 20:30
Oppdatert: 01.jun.2018 13:23

Alle som har vært ved Nordbytjernet en varm sommerdag har sett parkeringskaoset på veien ned til parkeringsplassen. Dette gjør nå Ullensaker kommune noe med, ved å sette inn parkeringsvakter nå i helgen. Da vil folk fra Kløfta IL og Ull/Kisa bidra for å holde orden.

KONSEKVENSER

– Det er et faktum at mange parkerer bilene på veien ned mot tjernet slik at det nesten er umulig å komme frem. Med tanke på utrykningskjøretøyer som trenger fri kjørevei kan vi ikke ha det slik mer, sier avdelingsleder Magne Kjensli for Park og idrett i Ullensaker kommune.

ALTERNATIVER

– Hvor skal de som kommer med bil til Nordbytjernet parkere når parkeringsplassen er smekk full av biler?

ULLENSAKER KOMMUNE: Er lei av feilparkering og vil ha myndighet tikl å gjøre noe med det

– Det er flere alternativer rett i nærheten når det ikke er plass til flere biler nede ved tjernet. Badegjestene kan kjøre til Jessheim Idrettspark og gå gjennom skogen til tjernet, eller de kan bruke parkeringsplassen ved Nordby ungdomsskole eller grusplassen bak Calypso ungdomshus. Å gå derfra tar ikke mange minuttene, påpeker Kjensli.

Han sier også at kommunen helst vil at folk går eller sykler når de skal til Nordbytjernet.

– Det er en kjensgjerning at for mange kjører bilen sin dit, selv om de bor i gangavstand. Selvsagt vil vi at de skal bruke tjernet og området rundt, men vi må altså løse utfordringen som kommer hver gang det er fint vær, påpeker han.

FARE

Politiførstebetjent Anne Katrine Hofseth Gundersen ved Ullensaker lensmannskontor har selv sett parkeringskaoset ved Nordbytjernet.

– Vi gikk der noen timer onsdag ettermiddag og opplevde at både veien ned til tjernet og veien inn til Bjørmoen byggefelt var så fulle av biler at brannvesenet ikke hadde kommet frem hvis det hadde vært nødvendig. Det var kaotisk og fullstappet, og vi måtte løse trafikkorken, sier hun.

– Fikk dere folk til å flytte bilene sine?

– Ja, noen. Men ikke svarer på telefonen når de sitter og koser seg på stranden. Vi så flere biler som rygget mellom voksne og barn, og mange sto parkert på gangstien. Det er direkte farlig, og vi er bekymret over at folk er så tankeløse. Jeg skjønner at mange har mye å bære på, men det er altså ikke plass til at alle kan parkere der nede, påpeker politioverbetjenten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no