17. jul
FORNØYDE. Terje Juven (i midten) skryter av undervisningsprogrammet «Mitt valg». I år gir Lions-klubbene i Eidsvoll inntektene fra tulipanaksjonen til programmet. Bjørn Haakens, Audun Wilberg og co. i Lions håper pengene kommer godt med.
 
Penger til barnehagene
EIDSVOLL. For de to Lions-klubbene i Eidsvoll er fredag og lørdag de to viktigste dagene i året. Da gjennomføres tulipanaksjonen.

Publisert: 28.apr.2017 15:04
Oppdatert: 28.apr.2017 15:10

– I år er inntektene fra dette salget øremerket undervisningsprogrammet «Mitt Valg». Alle ansatte i kommunens barnehager har gratis tilbud om gjennomføring av programmet, sier Audun H. Wilberg, president i Lions Club Eidsvoll.

Så langt har 10 av 19 barnehager gjennomført opplegget. Dette utgjør rundt 180 ansatte.

– Målet vårt er å kurse alle. Tilbakemeldingene fra barnehageansatte er udelt positive. De synes opplegget er både inspirerende og lærerikt, sier Wilberg.

Selger 800.000 tulipaner

– Ved å gjennomføre «Mitt Valg» hjelper vi barn og unge til å utvikle en positiv atferd, med vekt på sosiale og emosjonelle ferdigheter. Vi vil gjennom opplegget søke å støtte hjemmene og barnehagene i det generelle forebyggende arbeidet med hensyn til vold, mobbing og rusmidler. I det daglig betyr det at barna må lære å kontrollere sinne, respektere andre og oppføre seg på en positiv måte. De må lære forskjellen på rett og galt, sier Bjørn Haakens, styremedlem i Lions Club Eidsvoll Sør.

Tulipanaksjonen 2017 startet fredag og fortsetter lørdag for de to Lions-klubbene. – Her i Eidsvoll selger vi cirka 8.500 tulipaner, som utgjør vel 1.000 buketter. På landsbasis snakker vi om vel 800.000 tulipaner, sier Wilberg.

I tillegg til «Mitt Valg» som omfatter holdningsskapende arbeid i barnehagene, mottar mange speidergrupper, skolekorps, ungdomsklubber, idrettslag og andre lag og foreninger for barn og unge økonomisk støtte fra Lions-klubbene.

– Gjennom de årlige tulipanaksjonene kommer Lions-medlemmene ut og kan fortelle folk om hvem vi er, og hva vi holder på med. For ytterligere å øke inntektene i år gjentar vi teatersuksessen «Gull og Gråstein», sammen med Eidsvoll Amatørteater, sier Wilberg.

Dato for forestillingene er 23., 24. og 25. juni. De vil bli gjennomført på Løntjernbråten i Gullverket.

Terje Juven i Vilberg barnehage sier de har hatt stort utbytte av undervisningsprogrammet «Mitt valg».

– Ja, det har fungert svært bra, så det er noe jeg vil anbefale alle andre. Vi ser at barna vokser gjennom opplegget, får økt trygghet og står på egne bein, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no