16. jun
I TENKEBOKSEN. Per Nebbenes trapper ned virksomheten ved kafeteriaen de nærmeste to-tre årene for å gå i tenkeboksen om framtida på "Gamle Værket".
 
Per Nebbenes ser at «Gamle Værket» har endret seg: Kafeteriaen stenger fra november, men fortsetter med selskaper
EIDSVOLL VERK. Ingen vil miste jobben, men Nebbenes vil de nærmeste årene endre profilen for den gamle kafeteriaen på Eidsvoll Verk. Den kan bli stengt i to-tre år.

Publisert: 28.sep.2016 11:56
Oppdatert: 27.jan.2017 14:33

- På få år har aktiviteten på «Gamle Værket» endret seg vesentlig. Nå er det overkapasitet på kulturlokaler der, og det historiske stedet har faktisk ikke behov for en så stor kafévirksomhet, sier eneeier Per Nebbenes til EUB.

FORTSETTER MED SELSKAPER

- Kafeteriaen med to kjøkken og 400 spiseplasser er for stor og urasjonell til dagens behov. Fra november er kafeen stengt, men vi fortsetter med selskaper fram til sommeren. Imens bygger vi om sørgående kro til selskaper, før vi starter en toårig planprosess for å finne ei ny framtid for kafeteriabygget fra 1960-tallet, sier Nebbenes.
LES OGSÅ: Verdens største Tesla supercharger på Nebbenes nordgående

KAN BLI NÆRINGSBYGG

Han understreker at kroene har behov for den dyktige og erfarne staben ved kafeteriaen, så ingen vil miste jobbene sine.
- Vi har på ingen måte tenkt ferdig for kafeteriabygget, men en kafé der blir det. Den blir der glassterrassen nå ligger, og vil ha to plan, med kapasitet på opptil 50 sitteplasser. Så blir det nye toaletter og garderober i første etasje med innganger fra sør. Resten av bygget kan bli næringsbygg, men omreguleringen av vår tomt sammen med arealer tilhørende Pål Piro, blir en prosess, sier Nebbenes.

SKJEDD FOR LITE

Per Nebbenes mener det har skjedd for lite med å ta vare på det særegne miljøet og mulighetene på begge sider av Andelva, Han ser det som nødvendig med et sterkere offentlig engasjement hvis Eidsvoll Verk skal bevare sin stilling 50 år framover.
- Med ny motorveg E6 flyttet man Verket-veksten til Ormlia, der utbygging kommer i stor stil med hytteby og sjørettede fritidstilbud. Jeg vil også kjempe for å gi «Gamle Værket» ny tiltrekningskraft, sier Nebbenes.

LAGER ET SELSKAP

- Vi ser ikke lenger behov for å ha kafeteriaen som eget selskap og kroene som eget selskap. Derfor slår vi alt sammen til ett aksjeselskap. Det forenkler og gir bedre fleksibilitet for alle oss som har arbeidsdagene våre her, forteller daglig leder og eneeier Per Nebbenes til EUB.
Samtidig fortsetter Nebbenes det tette samarbeidet med Pål Piro som grunneier til naboeiendommene på «Gamle Værket», Nebbenes hadde opsjon på en større del av Piros eiendom vest for kafeteriaen. Denne opsjonen er opphevet, så nå blir de likestilte samarbeidsparter i den store reguleringssaken som startes opp i nær framtid.
Nebbenes samarbeider også med naboeiendommer i Ormlia, blant annet om veg- og avkjøringsløsninger.
LES OGSÅ: 35 år, 130.000 musikkfrelste gjester. Nå er det slutt for Eidsvoll Rock & Blues Klubb

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no