16. jul
DØD: Den 12. april døde tidligere ordfører Per Ramsli. Han var ordfører i Nannestad i 20 år.
 
Per Ramsli er død
Per Ramsli, tidligere ordfører i Nannestad, døde 12. april. Han var ordfører i Nannestad i hele 20 år.

Publisert: 18.apr.2018 11:30
Oppdatert: 18.apr.2018 11:00

«Gammelordføreren», som han ofte ble omtalt som, var ordfører i Nannestad i hele fem perioder, fra 1975 til 1995, og var aktiv i politikken i Nannestad i til sammen 37 år. Han ble 77 år.

Siste comeback gjorde han da han som vararepresentant for Nannestad Arbeiderparti rykket opp og ble fast medlem av kommunestyret da et medlem søkte om fritak i 2008.

MUSIKER OG FRILUFTSMANN

Ramsli vokste opp i Gjerdrum, i et hjem med politisk engasjement, og hans far, Nils Nilsen Ramsli, var ordfører i Gjerdrum noen år.

I 1962 flyttet han over kommunegrensa til Nannestad, og bosatte seg i Holter. Ramsli var i tillegg til å være politiker en ivrig jeger, og hver høst var det elgen han jaktet på. I sin fritid var han også aktiv for Holter jeger- og fiskerforening. Han har også vært dirigent for Finstad og Løken skolekorps i Holter. I tillegg var han aktiv musiker, og var blant annet trombonist i The Blue Boy, Travelin storband og Nannestad janitsjarkorps, og var også en tid dirigent for mannskoret i Holter.

FØLER MED FAMILIEN

Meldingen om Ramslis bortgang var veldig trist for Hans Thue (Ap), nåværende ordfører i Nannestad.

– Det er trist å miste en mentor, men det er jo enda mer trist for familien. Det familien jeg først og fremst tenker på nå. Jeg føler med dem, sier Thue.

Han forteller at han for en måneds tid siden snakket med Ramsli.

– Da ville han gjerne snakke om politikk, og aller mest om noe som lå hans hjerte nært; jakt- og fiskeforhold i Romeriksåsen. Han var blant annet engasjert i fiskeforvaltningen i Bjertnessjøen og vassdraget der i forbindelse med endring av vanninntaket. Dette hadde vi en lang prat om, forteller Thue.

SATTE DYPE SPOR

Ramsli var ordfører da Thue kom til bygda.

– Han bidro til at jeg ble engasjert i politikken. Det var også han som fikk meg tilbake til politikken etter at jeg hadde en pause. Ramsli var jo ordfører i nesten en mannsalder, og har satt dype spor etter seg. Mye av infrastrukturen vi har i Nannestad er blitt til mens han var ordfører. Mange husker ham som «gammelordføreren» i Nannestad, sier Thue.

Per Ramsli og kona Gerd har siden 2009 vært bosatt på Jessheim. Han begraves fra Holter kirke 26. april.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no