20. jul
SAMME STED. Rådmannen anbefaler å satse på modernisering av Vilberg skole der den nå er.
 
Planene for helt ny Vilberg skole kan falle i fisk
EIDSVOLL. Rådmannen anbefaler å rehabilitere det nåværende skolebygget samt å ta i bruk eiendommer på andre siden av Tynsåkvegen.

Publisert: 18.mar.2015 11:20
Oppdatert: 27.jan.2017 13:01

Utvalget for oppvekst og levekår får saken til behandling førstkommende tirsdag. Saken skal også til formannskapet og kommunestyret.

SEKS ALTERNATIVER

Kommuneadministrasjonen har vurdert seks alternativer for plassering av ny skole; Trolldalen, Elstad, Tynsåk, Gruemyra, dagens plassering av skolen sammen med ekspropriasjon av fem naboeiendommer og dagens plassering sammen med Alm-Hansen-tomta som kommunen eier, og Europris-tomta, begge på andre siden av fylkesvegen mot Skovset.

- Kommunen har opsjon på kjøp av bygget der Europris holder til med festerett på tomta. Prisen er omtrent 11,5 millioner kroner, og handel må være gjennomført før 1. juni, opplyser rådmannen.

LES OGSÅ: Bør utbedre skoler for 600 mill. kroner

ØKONOMI

Det er økonomiske hensyn som er årsaken til rådmannens innstilling. Den anbefalte løsningen er kostnadsberegnet til 147 millioner kroner. Det omfatter ombygging av eksisterende bygg for 86 millioner kroner, nybygging for 51 millioner kroner og en undergang under fylkesvegen til ti millioner kroner.

- Denne løsningen er den klart rimeligste, påpeker rådmannen.

Til sammenlikning mener kommunen at bygging av helt ny skole på annen tomt vil koste i overkant av 290 millioner kroner, nesten uansett hvor man bygger.

TO SKOLEOMRÅDER - UNDERGANG IMELLOM

Rådmannen mener det vil være fullt forsvarlig å forsette og bruke dagens over 90 år gamle skolebygning, men han opp­lyser at den foreslåtte løsningen vil medføre to atskilte skole­gårder, bare sammenkoblet av en fotgjengerundergang.

- Det krever tilrettelegging for samling av hele personalet og elevgruppen, påpeker han.

BRAKKEBEHOV

- Det foreslåtte alternativet vil gi en god skole, teknisk og pedagogisk. Ombygging og tilbygg av Europris-bygget vil kunne gjennomføres uten at undervisningen påvirkes. Det er kalkulert med omfattende oppgradering av eksisterende bygninger. Dette vil kunne gi noen ulemper for skolen under rehabiliteringsperioden. Dette vil kunne utløse behov for brakker i byggeperioden, skriver rådmannen.

FERDIG OM VEL TRE ÅR

Skolen er tenkt bygd som en treparallell med plass til mellom 550 og 590 elever. Dersom rådmannens forslag blir fulgt, kan skolen stå ferdig til skoleåret 2018/2019. Det samme vil en helt ny skole i Trolldalen, mens rådmannen anslår at de andre alternativene ikke kan stå ferdig før i 2020.

LES OGSÅ: Skole på to sider av fylkesvegen?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no