22. apr
I SMØRØYET. Tomta det er snakk om ligger rett ved Råholt ungdomsskole, Råholt Bad og Råholthallen og strekker seg fra leilighetene på Råholthøyden og opp til gården på bildet. Der planlegger to aktører nå å bygge 350-400 leiligheter.
 
Planlegger 350-400 nye leiligheter på Råholt: Konkurrenter satser på felles byggeprosjekt
RÅHOLT. Vanligvis er de konkurrenter. Nå satser de sammen på et nytt leilighetsprosjekt - med gangavstand til Eidsvoll Verk stasjon.

Publisert: 19.des.2016 15:15
Oppdatert: 27.jan.2017 14:51

- Vi ser nytteverdien i å samarbeide, sier Ole Martin Almeli.

Den ene aktøren sto bak byggeprosjektene på Råholthøyden. Den andre har fått på plass Grindatunet 1 og 3. Nå går de sammen om å utvikle en naboeiendom - mellom de to foregående prosjektene og med Råholt ungdomsskole, Råholt Bad og Råholthallen som nærmeste nabo. Tomtearealet er på cirka 22 mål. Det er O.M. Holding AS og Eidsvoll Verk Tomteselskap AS som er aktørene bak.

- Vi satser på å starte salget av leilighetene i februar, sier Bjørn Tore Bech i Eidsvoll Verk Tomteselskap.

- Planen er å bygge 350-400 leiligheter totalt. Det ligger tre-fem minutters gangavstand fra stasjonen, og vi har gjennomført et formøte med kommunen. Rammesøknaden blir sendt inn på nyåret, sier Ole Martin Almeli i O.M. Holding AS.

Nyter godt av samarbeid

O.M. Holding AS eier cirka ti mål av eiendommen. Eidsvoll Verk Tomteselskap AS resten. Dialogen er god. Aktørene bruker samme arkitekt, Oslo-baserte Romfarer arkitekter AS. I tillegg nyter de godt av samarbeidet gjennom andre fellesfunksjoner.

- Vi har et mål om å på plass felles entreprenør og hvilken rekkefølge det skal bygges i. Vi har også samme geolog og person som gjennomfører radonundersøkelser, sier Almeli.

- Vi ønsker å gjøre mest mulig ut av eiendommen, ikke bare i forhold til antall leiligheter. Derfor har vi lagt mye vekt på grøntstruktur med fine uteområder i planene, legger han til.

- Dette er et mye brukt område, og aktivitetsnivået vil bare fortsette å øke i takt med befolkningsveksten i årene framover. Skole, barnehage, idrettshall, svømmehall, handelstilbud og hyppige togavganger nordover og sørover gjør dette til et populært bomiljø, sier Bech.

LES OGSÅ: Tvillingsjeler i felles bransje - bygger 19 nye eneboliger sammen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no