19. jul
Dønnum. Om noen år kan den tidligere fabrikkeiendommen på Mogreina være transformert til en stort og moderne boligfelt. Ill.: Norgeshus
 
Planlegger boliger på tomta til det gamle kadaverkokeriet
MOGREINA. Får utbyggerne ja fra kommunen, bygger de 69 leiligheter der Dønnums fabrikker en gang sto.

Publisert: 10.feb.2017 10:57
Oppdatert: 01.mar.2017 11:10

Norgeshus er et arkitekt- og ingeniørkontor som driver bygningsprosjektering fra planstart til overlevering. Nå har de på vegne av tiltakshaver 3BM Eiendom levert et innspill til politisk prinsippavklaring for eiendommen der Dønnums fabrikker sto - rett over veien fra Hersjøen camping.
Hensikten er å bygge leiligheter og eneboliger i kjede på en eiendom som i kommuneplanen avsatt til framtidig boligformål.

FRA 60 TIL 69

- Planforslaget legger opp til tre lavblokker med 10 enheter i hver. Disse får parkering og bod i garasjer nordøst i området. Det legges opp til 39 eneboliger i kjede. Disse får parkering i og foran carport, heter det i innspillet.
Kommuneplanen tillater maksimalt 60 boliger på eiendommen, mens utbyggerne altså vil bygge 69.
- Området framstår likevel ikke som overdrevent utnyttet, med store grønne lunger og begrensede rekker med boliger, påpeker de.
- Disse boligene blir konseptboliger fra Norgeshus slikt som er bygd i Steinerudvegen ved Mogreina skole, et prosjektet som har vært en kjempesuksess og truffet målgruppen vår som er første- og andregangsetablerere. Vi tror det samme kommer til å skje med det vi vil bygge på Dønnum, sier daglig leder Frode Thorsen i Jessheim-firmaet Norgeshus 3 Bygg Mester.
Han forteller også at de ser for seg å bygge leiligheter for førstegangskjøpere på rundt 45 kvadratmeter.
- Da tenker vi selvsagt på rimelige leiligheter til unge førstegangskjøpere. Det altfor dyrt for denne gruppen å kjøpe bolig på Jessheim. Men de må begynne et sted, og på Dønnum kan de få seg en hyggelig bolig uten å sette seg eller foreldrene i altfor stor gjeld, påpeker han.
LES OGSÅ: Måtte rive fabrikken

- VELDIG POSITIVT

Eiendommen huset i mange år Dønnums limfabrikk som sto tom og fraflyttet i lenge før den ble revet for noen år siden. Siden har eiendommen ligget brakk, men i det siste har eier undersøkt grunnforholdene med tanke på forurensing fra gamle dager.
Ordfører Tom Staahle er svært positiv til planene.
- Ved rullering av nåværende kommuneplan ble eiendommen åpnet til boligformål, der eier blant annet måtte rense opp i gammel forurensing. De har gjennomført de pålagte oppgavene, og jeg mener eiendommen er ideell til boliger, sier han.
- Men utbygger vil overskride antallet anbefalte boliger.
- Jeg ser de har søkt om noen flere boliger, og jeg mener det bør være rom for dette med tanke på oppryddingsjobben som er gjort. Dette må vi ta hensyn til i den videre behandlingen, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no