18. jul
ULLENSAKER: Jessheim fikk sin McDonalds for mange år siden. Nå blir det kanskje en på Eidsvoll Verk også. Arkivfoto: Harald Eigum
 
Planlegger bygging av McDonalds på Nebbenes
Mye tyder på at vi snart kan få McDonalds ved siden av Nebbenes nordgående.

Publisert: 05.jun.2018 12:00
Oppdatert: 06.jun.2018 10:51

Det har siden hovedflyplassen på Gardermoen kom, versert rykter om en McDonalds-restaurant i Eidsvoll. Nå kan det se ut til at det kan bli en realitet - og at man er mange skritt nærmere BigMac og drive-in i grunnlovsbygda.

Det kommer frem i et varsel om oppstart av detaljregulering for deler av Nebbenes nordgående ved E6 i Eidsvoll.

Den store parkeringsplassen rett sør for Nebbenes nordgående, ved siden av Shell, skal detaljreguleres. «Hensikten er å tilrettelegge for en McDonald’s-restaurant» står det i varselet fra Linje Arkitektur, som utfører planarbeidet på vegne av Food Folk Norge AS, som forvalter merkevaren McDonalds i Norge.

LES OGSÅ: Digital bestilling og bordservering

Hemmelighetsfulle

Men både McDonalds og Nebbenes spiller med kortene tett inntil brystet.

– Jeg kan bekrefte at vi synes området er interessant, men jeg kan dessverre ikke si noe mer konkret enn det, på nåværende tidspunkt. Vi er generelt på utkikk etter et sted hvor det er mye folk på farten og med et trafikkgrunnlag som er stort nok for våre restauranter, sier Veronika Skagestad, kommunikasjonsrådgiver i Food Folk Norge.

På Nebbenes er de, om mulig, enda mer hemmelighetsfulle. EUB tok kontakt med daglig leder Morten Østnor, men han ønsket ikke å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

Konkrete planer

Linje Arkitektur, firmaet som utfører planarbeidet på vegne av Food Folk Norge, kunne også komme med noen små drypp av informasjon da EUB tok kontakt med dem.

– Blir det McDonalds på Eidsvoll Verk?

– Det vet vi ikke ennå, men det er sannsynlig, sier plankonsulent Claus Fiske i Linje Arkitektur.

– Hvor konkrete er planene?

– Det er konkret. Vi har avholdt oppstartsmøte med kommunen, så reguleringssaken som vi går inn i er virkelighet, forklarer Fiske.

Kommunen bekrefter

Linje Arkitektur utarbeider planforslag, lager plankart, bestemmelser, beskrivelser og så videre, i dialog med planavdelingen i Eidsvoll kommune.

– Ja, som det framgår av oppstartsvarselet, så er det planer om å tilrettelegge for en McDonalds på Nebbenes, bekrefter Markus Forsberg, arealplanlegger i Eidsvoll kommune.

I varselet om oppstart av detaljreguleringen, står det at de om lag 12 målene med tomt, som i dag benyttes til parkeringsplass og Shell, skal omreguleres. Inn i reguleringen skal McDonald’s-restauranten og rundt 45 parkeringsplasser. Shell CRT-stasjonen skal opprettholdes.

Fakta

  • McDonalds Corporation er en av verdens største restaurantkjeder og selger primært hamburgere, fritert kylling, pommes frites og kullsyreholdige drikker.
  • McDonalds er Norges største hurtigmatkjede med 76 restauranter (2014).
  • Den første åpnet 18. november 1983 i Nedre Slottsgate i Oslo.
  • McDonalds Norge AS har 1,5 milliarder i årlig omsetning, eksklusiv MVA (2014).


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Kommunikasjonssjef: Veronika Skagestad, kommunikasjonssjef i Food Folk Norge AS, bekrefter at de er interessert i tomten ved Nebbenes. Foto: McDonalds Norge
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no