17. sep
BOGEN. Pål Garberg har allerede gjort Bogen-området om til et sommereldorado.
 
Planlegger storstilt utbygging ved Hurdalssjøen
HURDAL. Om noen år vil Hurdal bli en hyttekommune å regne med, i alle fall om Pål Garberg får det som han vil.

Publisert: 24.aug.2015 12:39
Oppdatert: 27.jan.2017 13:25

Gjennom firmaet Tabriz AS vil han bygge et utall sjøhytter i området rundt Bogen. Han er allerede godt i gang. Det er regulert 110 mål ved Bogen med 22 hyttetomter. Alle er solgt og 16 er bebygd.

- Det lå på finn.no ei uke. Da måtte vi ta det av nettet fordi pågangen var enorm, sier Garberg.

LOKALE FOLK

Garberg forteller at det er stort sett eidsvollinger, men også hurdølinger, som har vist interesse eller har sikret seg tomt ved Bogen.

- I all vesentlighet snakker vi om lokalbefolkning som ønsker ei hytte i rimelig nærhet til boligen sin, sier han.

Området rundt småbruket Bogen er allerede godt opparbeidet med blant annet kafébygg med toaletter, en stor brygge og sittekrakker. Her er det bare å legge til med båt og benytte seg av fasilitetene, og alle er velkomne hvis det er ledig plass.

Men Garberg gir seg ikke med dette. Han vil legge ytterligere 360 mål til hytte- og fritidsbebyggelsen - 160 mål sør for Bogen og like mye i nord.

Dette området ligger nå inne til behandling i forbindelse med rullering av kommuneplanen. Dette er en plan som kommunen nå jobber med, men den er ikke ferdig til endelig politisk behandling og vedtak i kommunestyret før i september neste år. Med en tre ukers klagefrist, er kommuneplanen klar høsten 2016.

- Vi ser for oss rundt 100 hyttetomter. Vi er klare for oppstart i 2017. Da begynner vi med infrastrukturarbeidet. Vi selger råtomtene med opparbeidet veg, vann og kloakk til tomtegrensa, forteller Garberg.

LES OGSÅ: Fra Oslo til Økolandsbyen

30 METER FRA SJØEN OG ET TURDRAG

Utbyggeren forteller at firmaet har brukt seks år på å opparbeide Bogen og området rundt.

- Den gamle låven er fullt ut restaurert slik at den kan brukes til hyggelige samlinger. Småbrukerhuset er satt i stand, leid ut og brukes mye av leietakeren, forteller Garberg.

Han sier at det er mulig å legge ut nye hyttetomter som ligger et kort steinkast fra Hurdalssjøen.

- I utgangspunktet er det 100-meterbeltet som er gjeldende, men kommunen har mulighet til å regulere dette ned til 30 meter, sier Garberg.

- I tillegg ønsker vi å opparbeide et turdrag langs sjøen fra Bogen i sør til Haugnes i nord.

både vinter og sommer

Om Garbergs planer for et stort hytteområdet vinner gehør i kommunen og alle tillatelser kommer på plass, ligger Hurdal an til å bli en hyttekommune som det er verdt å legge merke til.

I Østgreina, tett på alpinsenteret, er et område allerede regulert til mellom 400 og 500 hyttetomter. Med over 100 sjøhytter rundt Bogen, vil kommunen også bli en ettertraktet hyttekommune for sommerfolket.

LES OGSÅ: Får 1200 hytter totalt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no