16. jul
TØMMER HVER DAG: Ullensaker kommune tømmer søppelbeholderne ved Nordbytjernet hver eneste dag. Fagarbeider Morten Furøy har hendene fulle.
 
Plukker opp kilovis med søppel
Etter hver eneste godværshelg må parkvesenet i Ullensaker rykke ut for å plukke opp kilovis med søppel ved Nordbytjernet.

Publisert: 20.jun.2017 06:00
Oppdatert: 19.jun.2017 18:29

Nå håper kommunen folk vil ta mer ansvar for søppelet de til nå har latt ligge igjen.

– Det tar timevis for oss å plukke opp alle sigarettsneipene som ligger rundt omkring, sier Ole H. Skolt.

– Ungene putter sigarettsneipene i munnen. Og dersom gressklipperne våre kjører over engangsgriller blir klipperen ødelagt. Bananskall bruker lang tid på å råtne, og plast blir aldri borte. Jeg oppfordrer alle til å kaste søppelet i bøttene og ikke la det ligge på bakken, sier Skolt.

Skolt er fagarbeider i park- og idrettsvesenet i Ullensaker kommune, og er en av flere som etter hver eneste helg om sommeren sørger for å holde området rundt Nordbytjernet fritt for søppel.

PLUKKET OVER 20 SEKKER

At folk kaster søppel rett på bakken er ikke noe nytt, men etter en helg nylig der hele tjernet nærmest var gjengrodd med flasker, griller, sneiper, halvspiste bananer og plastemballasje fikk Skolt nok. Han la ut en lettere frustrert melding på Facebook, ledsaget av bilder. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Det var temmelig ille. Den mandags morgenen plukket jeg minst 20 fulle søppelsekker. Hele bilen var full. Vi snakker om veldig mange kilo søppel, sier Skolt.

Ullensaker kommune fikk på plass fire nye avfallsstativer i løpet av uka, og etter det ble det bedre. Men fortatt er det mye å plukke opp.

– ER SELV ANSVARLIGE

Facebookmeldingen ble sett av både ordførere og andre som engasjerer seg i lokalmiljøet i Ullensaker. Nå oppfordrer både Skolt og ordfører Tom Staahle til at folk blir mer bevisste.

– Våre folk gjør en kjempejobb med å holde gater, parker og friluftsområder rene og trygge, sier Staahle.

– Vi gjør vårt, men alle som bruker Nordbytjernet har ansvar for ditt eget søppel. Vi er takknemlig for alle som bidrar til å holde Nordbytjernet rent og trygt og håper enda flere vil være med å bry seg, sier ordføreren.

Ole H. Skolt sier at det er mange som hjelper kommunen med arbeidet.

– Mange som går turer rundt tjernet plukker med seg det de finner. Det er både vi og alle som bruker tjernet veldig takknemlige for, sier Skolt.

LES OGSÅ: Nå skal det bli umulig å kjøre feil veg ned til Nordbytjernet

 
FULL BIL: Dette bildet ble tatt for bare noen få uker siden. Ole H. Skolt pakket over 20 søppelsekker inn i varebilen. ñ Sånn kan vi ikke ha det, sier han.
HÅPER PÅ HJELP: Ole H. Skolt oppfordrer alle til å bruke søppelkassene i stedet for å hive søppelet rett på bakken.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no