21. jan
 
Plukket parafinfat, paraplyer og badekar
Strandryddedagen er den største kollektive ryddedugnaden i Norge.

Publisert: 09.mai.2018 18:00
Oppdatert: 08.mai.2018 15:18

5. mai gikk titusener av nordmenn ut i naturen for å rydde skog, strender, øyer, holmer, bekker, elver og innsjøer over hele landet. Dugnaden ble etablert i 2011 og er Norges største kollektive ryddedugnad.

RYDDET ØVRE ROMERIKE

Blant stedene det ble arrangeret ryddedugnader i helga var Eidsvoll sentrum, Andelva ved Eidsvollsbygningen, Dal, Nordbytjernet og Skogmodeltaet på Jessheim.

– Dette er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år opplever vi større interesse og engasjement enn noen gang, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, i en melding.

RYDDET NORDBYTJERNET

Ullensaker SV, MDG, Miljøagentene og MKA Norge avdeling Øvre Romerike stilte med rundt 15 personer for å rydde nærmiljøet sitt.

– Store og små med felles innsats ryddet områder rundt Nordbytjernet lørdag. Vi fant en god del småplukk rundt hele Nordbytjernet, men alt i alt ønsker vi å berømme innbyggerne for at de passer godt på perlen sin gjennom hele året, sier Mahmod Ahmad i SV og Eirik Ballestad i MDG.

Etter ryddingen var det plass for hygge og grilling i vårsolen.

HUNDEMØKKPOSER

Ullensaker Venstre lette etter plast og annet avfall i og ved mindre bekker og grøfter på Jessheim.

– Fant dere noe særlig?

– Ja, faktisk mye mer enn det vi plukket i fjor. Vi fylte opp hengeren med ti søppelsekker, to paraplyer, to fotballer, et parafinfat, et badekar, et sykkelhjul, en trafikksperrebukk, en igjenglemt sjømannsbrud, mange meter dreneringsrør og utallige hundemøkkposer, sier Stein Vegar Leidal i Venstre.

RYDDET GUMMIGRANULAT

Like før ryddedagen fant Venstre store mengder gummikuler ved Skogmo skole, som stammet fra kunstgressbanen like ved. Etter å ha stått frem i EUB med dette funnet, ble forurensingen fjernet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no