17. jun
 
Politibetjenter med slalåmski på beina
Politibetjent Kari Rolvsjord og politistudent Caroline Solfjeld fikk en varm velkomst da de tilbrakte arbeidsdagen omringet av ivrige slalåmkjørere.

Publisert: 26.feb.2018 21:00
Oppdatert: 26.feb.2018 14:18

– Vi gjør dette for å være synlige og møte folk på litt andre arenaer enn de kanskje er vant til. Det er viktig for å skape tillit, og folk som møter oss her ser kanskje at det ikke er så farlig å ta kontakt hvis de trenger oss i andre sammenhenger, sier Rolvsjord.

– Så langt har vi fått god respons. Det er veldig hyggelig å møte folk som muligens ikke ser oss så ofte, og dette er nok en tjeneste mange andre betjenter også kunne tenke seg, legger Solfjeld til.

LETT Å TA KONTAKT

Duoen merker at det for eksempel er lett å komme i kontakt med ungdommer som stiller spørsmål om hvordan det er å jobbe som politi, men forteller at det også er mange som tar kontakt med dem.

– Det kan være så enkelt som at de ønsker oss en fortsatt fin arbeidsdag, sier Rolvsjord.

Denne typen kontakt er nemlig svært viktig for å skape gode relasjoner og tillit mellom politi og den resterende delen av befolkningen i lokalmiljøet.

LUNSJ MED POLITIET

Det var mange som benyttet de gode forholdene i bakken denne lørdagen, og politibetjentene sørget for å innta lunsjen sammen med de andre besøkende. Noen av dem som valgte å slå seg ned ved samme bord som betjentene var femtenåringene Jakob Andersen, Markus Halvorsen Øiestad og Elias Dahlen Simonsen.

– Vi snakket litt om hvordan ungdomsmiljøet på Jessheim er, og de var interessert i å vite hvor gamle vi var, hva vi interesserer oss for og hva vi ønsker å gjøre når vi blir litt eldre, forklarer Markus.

VIKTIG JOBB

Han tror politiet gjør en viktig jobb når de er til stede blant folk på steder som skisenteret.

– Det viser jo at politiet ikke er farlige. Jeg tror mange har fordommer mot politiet, og tenker at de kanskje er litt farlige og veldig strenge, sier Markus.

SETTER PRIS PÅ BESØK

Lise Kragset Furuseth er innehaveren ved skisenteret. Hun forteller at det er veldig hyggelig at politiet har muligheten til å besøke dem.

– De fortalte akkurat at de koser seg i bakken. Det er veldig fint at politiet er synlig, og vi sier ja til alt av forebyggende arbeid fra politiets side, sier Furuseth.

Hun påpeker imidlertid at det stort sett er snakk om veldig hyggelige gjester som besøker skisenteret, og at det svært sjeldent oppstår problemer.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no