16. jun
Glatt: Flere veier – spesielt sideveier – er svært glatt torsdag formiddag. Kjør derfor ytterst forsiktig.
 
Politiet advarer etter en rekke trafikkuhell: – Vurder om du må kjøre i det hele tatt
Regn og speilblanke veier skaper unntakstilstand på flere veier. Skolebusser er innstilt og politiet advarer nå lokale bilister.

Publisert: 23.nov.2017 10:49
Oppdatert: 23.nov.2017 11:53

– Vurder om du må kjøre i det hele tatt. Noen steder, spesielt på sideveiene, kan det være svært glatt. Hålke med vann og kuldegrader er ikke akkurat noe godt føre. Det ser ut til å gå ganske greit med piggdekk, men har du piggfritt kan du la bilen stå, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til EUB.

En rekke hendelser

De siste timene har politiet mottatt meldinger om en rekke trafikkuhell på Øvre Romerike. Her er en del av listen:

  • 21.40: Bil snurret i Gardermovegen på Jessheim. Endte i grøfta. Ingen personskade. Bilen berget. Ingen reaksjon.
  • 01.37: Bil taket og landet i grøfta på E6 i nordgående retning like før avkjøringen på Jessheim sør. En person i bilen klagde på smerter i ryggen. Kjørt til Ahus for sjekk.
  • 01.38: Taxi hadde trafikkuhell på E16 like etter avkjøringen til E6. Sjåføren tatt med inn til legevakten for sjekk. Skader på bil og autovern.
  • 03.05: Bil kjørte ned skilt på E6 i nordgående på E6 på Jessheim sør. Ingen personskade. Bilen berget. Ingen videre reaksjon fra politiet.
  • 06.37: Lastebilen veltet i Åsleia. Sjåfør vondt i en skulder. Reiste til legevakta. Lastebilen hadde kjettinger og var lastet full av kraftfor. Ingen videre oppfølging fra politiet.
  • 7.30: Svært glatt på fylkesveg 462 i nærheten av Dal i Eidsvoll. Flere biler og et par busser skled av veien.

– Det sto visst i alle retninger der oppe. Vi er på stedet og driver trafikkdirigering, sier Lorentzen til EUB i 9-tiden.

Trøbbel for skolebusser

Torsdag morgen stoppet ikke busslinje 420 mellom Maura skole og Maurakrysset i Nannestad på enkelte holdeplasser på grunn av glatte veier, meldte Ruter. Holdeplasser som ikke ble betjent på tidspunktet: Stensethagen, Røyvegen, Orrhanevegen, Holkebylia og Kløvberget. For oppdatert informasjon kan det være verdt å sjekke ruter.no/avvik.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no