21. jul
 
Politiet i Oslo har overtatt etterforskningen av brannmann-dødsfall
Oslo-politiet skal foreta den videre etterforskningen etter at en brannmann fra Eidsvoll omkom i forbindelse med slukking av skogbrannen i Nes forrige helg.

Publisert: 20.jul.2018 18:35
Oppdatert: 20.jul.2018 18:35

Det melder avisa Raumnes.

Årsaken er ifølge avisen at Øst politidistrikt og det lokale brannvesenet har utfordringer med tanke på habilitet - siden flere av etterforskerne har kjennskap til de involverte i brannen.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd enda, og vi har fortsatt noen etterforskingsskritt igjen. Vi har dannet oss et bilde av hendelsesforløpet, sier politiførstebetjent Anders Lorenz Strøm til Raumnes.

Torsdag ble den midlertidige obduksjonsrapporten sendt til politiet. De etterforsker nå saken som en arbeidsulykke.

– Vi skal foreta noen nye avhør, og vil avvente endelig obduksjonsrapport. Saken vil bli avsluttet i løpet av høsten, sier Strøm til avisen.

LES OGSÅ: Brannmann omkom etter slukking av skogbrann

- Døde av illebefinnende

Mannen jobbet ved Eidsvoll brannstasjon. Han var i 30-årene, og ble ansatt ved brannstasjonen på Eidsvoll i januar i år.

– Øvre Romerike brann og redning har mistet en medarbeider, og den tragiske hendelsen preger hele organisasjonen. Vår medarbeider fikk et illebefinnende under innsats mot skogbrannene i Nes lørdag 14. juli, og gikk bort søndag 15. juli på Ullevål sykehus, meldte brannsjef John Arne Karlsen i Øvre Romerike brann og redning mandag kveld.

Brannmannen skal ha vært alene da ulykken inntraff, og ble funnet liggende på bakken av andre på stedet. Etter hjerte- og lungeredning ble han sendt med et SeaKing-helikopter til Ullevål sykehus, ifølge brannsjefen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no