23. jul
Inn i Skovly: Tidligere holdt Ullensaker lensmannskontor til i Trondheimsvegen 79 (til høyre i bildet). I løpet av våren flytter politiet inn i 1. og 2. etasje i den nordvestre delen av Skovly (til venstre i bildet). Der samlokaliseres dagens lensmannskontor i Ullensaker med de ansatte i Nannestad og Gjerdrum.
 
Politiet på flyttefot i byen - skal inn i senteret
I snaue to år har politiet holdt til i det gamle bankbygget. Nå er det duket for flytting igjen – denne gangen til Skovly.

Publisert: 30.jan.2018 19:00
Oppdatert: 30.jan.2018 19:31

I en årrekke holdt Ullensaker lensmannskontor til i Trondheimsvegen 79. Etter hvert vokste de ut av lokalene, og derfor valgte politiet å flytte til en mellomstasjon. Dette ble Rådhusvegen 4 – det gamle bankbygget på Jessheim. Nå skal politiet snart ut på flyttefot igjen, og det blir nesten tilbake til utgangspunktet. Politiet skal inn i det nordvestre hjørnet av Skovly – den nye delen av Jessheim Storsenter. EUB får opplyst at første ledd i overtakelsen av de nye lokalene vil skje denne uka. Planen er at politiet skal være på plass og i full drift på sin nye adresse i løpet av mars.

– Politiet er en del av den naturlige byutviklingen, og tilstedeværelse per patrulje er svært viktig. Symboleffekten av å ha et politi midt i sentrum er verdt noe, sier Morten Huse, lensmann i Ullensaker de 15 siste årene.

Ny tjenesteenhet

I de nye politilokalene skal lensmannskontorene i Ullensaker og Nannestad og Gjerdrum samlokaliseres. Karl-Vidar Solberg har fått jobben som ny lensmann. EUB får opplyst at staben skal telle 47–48 ansatte totalt, og at kontorlokalene vil være i 1. og 2. etasje. Arbeidsgrupper, fra dagens to lensmannskontorer, har vært med under utformingen av kontorfasilitetene.

– Vi skal slå sammen to velfungerende enheter, og bygge nye interne kulturer. Utfordringen blir selvfølgelig å ta tak i det beste og videreutvikle det. Dagens lensmannskontorer i Nannestad og Gjerdrum og Ullensaker har allerede hatt en bra satsing på det forebyggende arbeidet. Den nye reformen vil sørge for mer dedikerte ressurser inn mot det forebyggende. Målet er at publikum skal oppleve økt kvalitet i alle ledd, sier lensmann Karl-Vidar Solberg. Politiinspektør Terje Didriksen er leder for driftsenheten på Romerike. Han vil ikke gå i detalj på hvor mange ansatte hvert enkelt tjenestested får.

Egne styrker i Skedsmo

– Det er av beredskapsmessige hensyn, sier han.

– Det vil være egne styrker knyttet til etterretning, innsatsledelse og hundetjeneste tilknyttet administrasjonsstedet i Skedsmo. Den nye driftsenheten vil formelt være satt 1. mai. Da skal alle ansatte ha flyttet og de nye enhetene være på plass og i drift, poengterer Didriksen. Flere av de ansatte ved Nes lensmannskontor flyttes over til enheten på Råholt. Lokalene i Nes vil fortsatt holdes åpent tre dager i uka. Politiet går nå i dialog med kommunen for å avgjøre hvordan enheten skal være.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no