21. jul
VIL SLÅ SAMMEN. Det ligger an til at Kløftahallen barnehage blir lagt ned og slått sammen med Kløfta barnehage, mens resten av dagens barnehagestruktur i Ullensaker beholdes. Arkivfoto: Terje Hermansen
 
Politikerne beroliger foreldre
ULLENSAKER. Mens foreldre til barn i de kommunale barnehagene går til aksjon, forsøker politikerne å senke temperaturen.

Publisert: 26.apr.2017 18:00
Oppdatert: 26.apr.2017 13:58

Kommunestyret ba i forbindelse med budsjettet for 2017 administrasjonen finne ut hvordan driften av de kommunale barnehagene kan bli mer effektive. Konklusjonen er klar: Rådmannen foreslår å etablere fire store kommunale barnehager, to på Jessheim og to på Kløfta.

Forslaget innebærer at Nordby barnehage slås sammen med Tiurkroken, med en utvidelse av Nordby og nedleggelse av Tiurkroken. Jessheim barnehage foreslås slått sammen med Fladbyseter barnehage, med nedleggelse av Fladbyseter og utvidelse av Jessheim.

På Kløfta foreslås det å slå sammen Kløfta og Kløftahallen barnehager, og at Bakke barnehage fortsetter uten endringer.

UNDERSKRIFTSAKSJON

Foreldre med barn i barnehagene i Ullensaker har i lang tid allerede raslet med sablene og varslet aksjoner dersom politikerne vedtar løsninger som oppfattes som upraktiske og mindre gode for barna. FAU-ene har tatt initiativ til underskriftsaksjoner mot nedleggelse av kommunale barnehager, og mot bygging av større enheter. Foreldrene har brukt både sosiale medier og tradisjonelle medier til å si hva de mener.

Torsdag inviterer foreldrene til et allmøte i kommunestyresalen på Jessheim, der de politiske partiene i Ullensaker er invitert til å forklare hva de mener. Allmøtet kommer etter alt å dømme til å bli svært godt besøkt.

BEROLIGER FORELDRENE

Politikerne gjør imidlertid hva de kan for å berolige foreldrene. I dag, onsdag, skal barnehagesaken behandles i hovedutvalg for skole- og barnehage, og varaordfører Willy Kvilten (H) sier at posisjonspartiene har blitt enige om å foreslå en mindre dramatisk framgangsmåte enn det administrasjonen legger opp til.

– Det blir nok ikke så radikalt som barnehagene og foreldrene frykter, sier Kvilten.

– Det kommer et modifisert forslag. Innsparingstiltakene vi allerede har satt i gang gir effekt, og skal vi effektivisere enda mer må vi investere, og da har vi et helt annet regnestykke, sier Kvilten.

Forslaget fra posisjonen vil gå ut på å beholde dagens barnehagestruktur, men gjøre noe med Kløftahallen barnehage. Den drives i dag på dispensasjon, og det vil ikke lenger politikerne være med på. Ullensaker kommune har per i dag sju kommunale barnehager. Både Høyre, Frp og KrF står sammen om forslaget.

OPPOSISJONEN VIL HA FLERE

Opposisjonen, med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i spissen, er enige med de borgerlige om å beholde dagens barnehagestruktur. Samtidig vil de foreslå å bygge flere kommunale barnehager på Gystad. De vil også foreslå å stanse godkjenning av flere private barnehager før de kommunale har fullt belegg.

LESERBREV: Svikt i barnehagene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no