20. jul
USIKKER. NVE frykter at den rundt 100 år gamle demningen skal briste og skape ei ulykke nedover langs Holtåa. Flertallet i hovedutvalget for næring, plan og miljø anbefaler derfor at kommunen overtar ansvaret og setter i stand demningen.
 
Redder innsjøen Nord-Fløyta
EIDSVOLL. Lokalbefolkningen jubler etter at flertallet i hovedutvalget for næring, plan og miljø anbefaler at kommunen tar ansvaret for den gamle demningen.

Publisert: 01.jun.2017 13:00
Oppdatert: 01.jun.2017 12:39

NVE vil rive den 100 år gamel demningen dersom ingen påtar seg ansvaret med å sikre den.

Flertallet i hovedutvalget mener at kommunen bør ta kostnadene med å utbedre den 100 år gamle demningen, men med vannstanden i sjøen blir slik den er nå, etter senkingen i 2013.

MOT TRE STEMMER

Vedtaket ble fattet med 10 mot 3 stemmer i utvalgsmøtet tirsdag kveld. Fremskrittspartiet og Miljøpartiet de Grønne stemte imot og begrunnet det med at kostnadene blir for store.

– TROR DET BLIR BILLIGERE

Kostnadene er i orienteringen til politikerne anslått til å ligge på mellom 4,6 og 5,8 millioner kroner.

– Men det er ikke sikkert at kostnadene blir så store som antydet, påpeker nestlederen i hovedutvalget, Anders Klaseie (Sp).

- Situasjonen ble i vesentlig grad avdramatisert under møtet. En representant for NVE var til stede og var uvanlig tydelig på at det ikke er sikkert at demningen må bygges om. Vi tror derfor at overtakelse ikke blir så dyr som antydet, sier han.

IKKE HASTVERK

– Dessuten, sier Klaseie, – er det klart at vi må søke konsesjon for å beholde nåværende vannstand. Denne behandlingen tar tre-fire år. I mellomtida kan demningen være som nå, så vi har god tid på oss, påpeker han.

FORNØYD VELFORENING

Saken skal behandles både av formannskapet og kommunestyret før endelig vedtak er fattet, men partiene har sendt noen tydelig signaler, og lokalbefolkningen jubler.

Dette er veldig positivt, sier Dagfinn Habberstad som er leder av planutvalget i Minnesund Vel.

– Det gir et klart bilde av at politikerne lytter dersom man jobber seriøst med en sak og legger fram gode argumenter. I denne saken har vi både hadde møte med administrasjonen og avholdt befaring med noe politikere, påpeker Habberstad.

– Saken viser at kommunen ikke bare er opptatt av økonomi og kostnader, men også tar et samfunnsansvar, sier han.

VIKTIG REKREASJONSOMRÅDE

– Dette dreier seg om et område med store tur-, natur og rekreasjonsmuligheter, ikke bare for nåværende befolkning, men også for nye innbyggere og for kommende generasjoner, sier Dagfinn Habberstad.

– Dette var en viktig seier for oss, og vi vil nå, i samarbeid med blant andre Eidsvoll Turlag, jobbe videre for å opparbeide området ytterligere. Dette var gledelig, konkluderer Dagfinn Habberstad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no