20. jun
BLE IKKE HØRT. Ordfører Hans Thue (t.h.) og varaordfører Karl Henrik Laache har bedt politi­mesteren om å opprettholde Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor. Det hjalp altså ikke. Her sammen med lensmann Bjørn Hoff (midten).
 
Politimesteren om nærpolitireformen: Anbefaler å legge ned Nannestad og Gjerdrum
ØVRE ROMERIKE. Politimester Jon Steven Hasseldal anbefaler at Nanne­stad og Gjerdrum lensmannskontor legges inn under Ullensaker lens­mannsdistrikt.

Publisert: 16.des.2016 16:21
Oppdatert: 27.jan.2017 14:49

Dette kom fram da politimesteren fredag la fram sin endelige anbefaling til Politidirektoratet (POD) om lokalisering av lensmannskontorer og politistasjoner.

Politimesteren er fornøyd med engasjementet og responsen i høringsprosessen.

- Jeg er stolt og glad over det engasjementet kommuner og innbyggerne viser for politiet. Det betyr at publikum bryr seg om sitt lokale politi, sier han i en pressemelding.

Med bakgrunn i nasjonale føringer, høringsinnspillene og interne prosesser, har politimesteren i Øst politidistrikt etter en helhetsvurdering funnet å kunne utvide det opprinnelige høringsforslaget med tre tjenestesteder. Antallet lensmanns- og politistasjonsdistrikter er uforandret, men man har lagt til to tjenestesteder i Skedsmo og ett i Eidsvoll. Det betyr at antallet lokasjoner i Øst politidistrikt økes med tre i henhold til politimesterens opprinnelige høringsforslag; Lørenskog, som legges under Skedsmo politistasjonsdistrikt, Nittedal, som legges under Skedsmo politistasjonsdistrikt, og Nes, som legges under Eidsvoll lensmannsdistrikt.

I pressemeldingen heter det at politireformen skal gi publikum bedre og likere polititjenester over hele landet. Samtidig skal den gi en større satsing på forebygging, økt kompetanse og kapasitet og mer tilgjengelig og synlig politi.

- Jeg forplikter meg fortsatt til at vi skal ha én forebygger per 10.000 innbyggere. Dette forslaget ivaretar nettopp det, sier politimester Hasseldal.

LES OGSÅ: - Vi krever svar på hvordan du har tenkt å gjøre vår trygghet bedre enn i dag

Øst politidistrikt inndeles i to geografiske driftsenheter (GDE), foreløpig betegnet GDE Nord og GDE Sør.

Dette er GDE Nord:

Hovedsetet for driftsenheten plasseres i Lillestrøm og består av følgende nye politistasjons- og lensmannsdistrikter:

Skedsmo politistasjonsdistrikt, bestående av kommunene Skedsmo, Nittedal, Lørenskog og Rælingen. Politistasjonsdistriktet inneholder Lørenskog og Nittedal som egne underliggende tjenestesteder.

Ullensaker lensmannsdistrikt, bestående av kommunene Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum.

Gardermoen politistasjonsdistrikt, (Oslo Lufthavn). Grunnet kompleksiteten som ligger til landets hovedflyplass opprettholdes dette som egen tjenesteenhet.

Eidsvoll lensmannsdistrikt, bestående av kommunene Eidsvoll, Hurdal og Nes. Lensmannsdistriktet inneholder Nes som eget underliggende tjenestested.

Aurskog-Høland lensmannsdistrikt, bestående av kommunene Fet, Sørum, Aurskog-Høland og Rømskog.

Tilrådning til ny lokal struktur er nå sendt til Politidirektoratet.

LES OGSÅ: Kommunestyret i Nannestad vil ha lokalt politi. Vil beholde lensmannskontoret.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no