22. apr
OPPBRAKT. – Dette er oppsiktsvekkende. Administrasjonen har ikke engang informert utvalget om sine planer. Dette kan vi ikke finne oss i, sier en oppbrakt Finn Terje Tønnessen, Frp. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Politisk protest mot flytting av helsestasjonen
EIDSVOLL. Politikerne er opprørte over at administrasjonen flytter helsestasjonen for småbarna i sørbygda til Sundet, uten at de er informert.

Publisert: 09.jun.2017 06:00
Oppdatert: 09.jun.2017 09:15

Både Frp og Høyre har tatt kontakt med EUB og uttalt at dette er helt uakseptabelt. De reager sterkt på mangelen på informasjon før tjenestetilbudet til folk i sørbygda ble endret.

– OPPSIKTSVEKKENDE

– Dette er oppsiktsvekkende. Administrasjonen har ikke engang informert utvalget om sine planer. Dette kan vi ikke finne oss i, så dette må tas opp med én gang. Det er jo på Råholt den store folkeveksten er, og der kommer det bare flere barn. Så skal altså alle disse måtte reise til Sundet for å komme til barnekontroll og helsesøster. På toppen av det hele er det ingenting å spare på flyttingen økonomisk. Nei, dette må det ryddes opp i. Dette er altfor dårlig arbeid av administrasjonen, sier en oppbrakt Finn Terje Tønnessen, Frp.

– UAKSEPTABELT

Også Høyre reagerer sterkt på administrasjonens framgangsmåte i denne saken. Partiet er opprørt over at det over politikernes hoder er bestemt at helsestasjonen for barn fra 0 til fem år i sørbygda skal flyttes til helsestasjonen i Sundet.

Christoffer Nyborg, representant for Høyre, har varslet en interpellasjon rettet til ordfører John-Erik Vika til neste kommunestyremøte, som er den 13. juni.

Den lyder slik: «Tirsdag 30.05.17 fikk politikerne i utvalg for Helse og omsorg en orientering om at helsestasjonen for barn og unge på Bønsmoen skulle flyttes til Sundet. Denne orienteringen fant sted kun én dag før vi kunne lese om det i EUB. For det første er det uakseptabelt at denne form for endring i tjenestetilbud ikke først kommer til politisk behandling. Og videre er en flytting av helsestasjonen for barn vekk fra Råholt like uakseptabelt».

VIKTIG STED

Nyborg mener kommunen ikke kan flytte helsestasjonstilbudet til barn vekk fra det området med størst befolkningsvekst og flest barn, at det er i strid med ambisjonene om å utvikle Råholt og at en flytting gir økt reiseveg for veldig mange og vil gjøre det vanskeligere for alle i sørbygda uten bil å møte til helsekontroll.

Høyrepolitikeren peker på at helsestasjonen, i tillegg til rutinemessige kontroller, er et viktig sted å kunne stikke innom for veiing og råd i spedbarns- og småbarnstiden.

– Ved å gjøre helsestasjonen mindre tilgjengelig for de fleste av Eidsvolls innbyggere vil dette bli en tydelig svekking av den helseforebyggende effekten helsestasjonen har i dag, mener han, og stiller spørsmål til ordføreren om han har kjent til flyttingen av helsestasjonen forut for orienteringen i utvalg for helse og omsorg.

Nyborg fremmer med bakgrunn i dette at helsestasjonen forblir på Bønsmoen skole.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no