20. apr
 
Politiske vedtak og stort engasjement
Oppgavene for en journalist er mangfoldige og interessante. For eget vedkommende har politikken dette året tatt mye oppmerksomhet og skapt mye engasjement.

Publisert: 25.des.2017 06:00
Oppdatert: 25.des.2017 07:02

Politikk generelt er vel ikke det som fenger mest, men det er det som legger premissene for framtida, både for enkeltpersoner og for storsamfunnet. Når konsekvensene blir presentert, kommer også engasjementet – ikke minst i leserbrevspaltene.

Engasjement er bra, for politikk er bærebjelken i demokratiet. I år har det vært saker nok å ta fatt i.

De rødgrønne partiene i Eidsvoll har gjentatt sitt vedtak om innføring av eiendomsskatt fra 2019. Innbyggerne har møtt vedtaket med harme.

Fylkesmannen har sagt nei til planlagte boligområder og bilkjøring på Råholt og til skolebygging på Tynsåk. Lokalpolitikerne har møtt vedtakene med harme.

Fylkesmannens mer aktive inngripen i lokalpolitikken bør likevel ikke forundre. Det ble signalisert allerede 1. mars i år da Valgerd Svarstad Haugland sendte brev til samtlige kommuner og varslet prioritering av kommuneplaner og oppfølging av regionale planer for areal, transport og masseforflytning.

– Vi vil ha fokus på fortetting med kvalitet, grønn grense og klimahensyn, varslet hun, og det er fulgt opp gjennom året.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no