21. jul
PRESSES.Ordfører John-Erik Vika sier den store utviklingen i kommunen nå gjør at administrasjonen i kommunen presses til det ytterste. Arkivfoto: John-Erik Vika
 
Press på kommunen
RÅHOLT. Ordfører John-Erik Vika sier den store utviklingen i kommunen nå gjør at administrasjonen i kommunen presses til det ytterste.

Publisert: 30.mai.2017 19:00
Oppdatert: 30.mai.2017 12:52

– Både vi politikere og administrasjonen merker presset som kommer fra sør. Interessen og etterspørselen er stor. Det er en voldsom økning av folk som vil etablere seg, og administrasjonens apparat tynes til det ytterste. Utviklingen får også konsekvenser, for eksempel i form av økt behov for infrastruktur. Dette er noe vi må henge med på, sier Vika.

Han understreker samtidig at det er viktig å stoppe opp innimellom og tenke seg om.

– Ja, det er helt opplagt. Vi må holde litt igjen for å være sikre på at vi ikke bare drar av gårde på et flygende teppe og ikke vet hvor vinden blåser. Vi er fra tid til annen blitt beskyldt for å være en nei-kommune. Alt det positive som skjer i form av utvikling nå viser i hvert fall at vi ikke er det. Vi sier mye ja, poengterer Vika.

– Hva er status i forhold til de store utbyggingsplanene på Lundsjordet på Eidsvoll Verk, der kommunen selv er én av tomteeierne?

– Der skal vi få en statusoppdatering i juni. Det har gått litt i slowmotion nå i vinter, men hjulene rulles i gang igjen nå utover sommeren.

– Hvorfor har dette prosjektet tatt så lang tid?

– Dette er et stort og komplekst prosjekt. Det skal bygges mye og tett der, og slike ting tar tid. I tillegg er det flere tomteeiere der som skal snakke sammen.

I disse dager jobber administrasjonen med nye sentrumsplaner både i Sundet og på Råholt. Disse skal etter planen bli ferdige i løpet av året.

– Jeg har ikke hørt noe annet enn at disse følger de fristene som er fastlagt og at de skal være i rute som forutsatt, sier John-Erik Vika.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no